Japon Gurmenin Damak Tadı Karşıyaka'da Pekişti - Son Dakika
Yerel

Japon Gurmenin Damak Tadı Karşıyaka'da Pekişti

Japon Gurmenin Damak Tadı Karşıyaka\'da Pekişti

Karşıyaka'nın damak tadı görücüye çıktı.

12.11.2012 18:11

Karşıyaka'nın damak tadı görücüye çıktı. Japon gurme Japon gurme Kenji Yamamoto, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın davetlisi olarak geldiği kentte, başta belediyenin işletmeleri Kent, Deniz Kent ve Kent Ocakbaşı restoranları olmak üzere, pek çok işletmenin mutfağının leziz tatlarıyla tanıştı.

Bir haftalık Türkiye gezisinin üç gününü İzmir ve Karşıyaka'ya ayıran Japon gurme, " Japonya'da Türk mutfağı dendiğinde döner akla geliyor. Ama gördüm ki, mutfağınız bununla sınırlı değil. Çok değişik ve lezzetli tatlar keşfettim. Hayran kaldım" dedi. Karşıyaka Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde hizmete sokulan Kent Ocakbaşı Restoran'da Japon konuklarını ağırlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Anadolu kültürümüzde çok zenginlik var. Her bölgemize özgün yemek çeşitleri bulunuyor. Kendi kültürümüzü daha çok tanıtmamız gerekir. Karşıyaka Belediyesi olarak kentimizi farklı alanlarda tanıtmaya çalışıyoruz. Japonya yemek kültüründe uzman olan Yamamoto'nun burada izlenimleri bizim için çok önemli. Buradaki yemek kültürünü milyonlara anlatacak. Kendisine şimdiden teşekkür ediyorum" diye konuştu. Japonyada yemekler üzerine yazılar yazan Kenji Yamamoto, fotoğraf sanatçısı Yusuke Aoki ile Tokyo'da İzmir adıyla restoran işleten Elif Agafur Karşıyaka Belediyesi konuğu olarak üç gün İzmir'de kaldı. Sabah kahvaltı çeşitlerinden, gevrek-boyoza, sarma-dolma çeşitlerinden akşam balık ve mezelere kadar pek çok yemeğin tadına bakan Japon gurme bol bol fotoğraflarını çekip tariflerini aldı. Gördüğü ilgi ve yakınlık nedeniyle Karşıyaka'ya hayran kaldığını belirten Yamamoto, "Yemekle ilgili her gün 3-4 ayrı restoran ziyaret edip, farklı bulduğum lezzetleri yazıyorum. Sosyal medyada da binlerce takip edenim var. Türk yemeklerini Tokyo'da çılan Türk Restoranında öğrenmeye başladım. Ancak buraya gelince yemek kültürünüzün ne kadar zengin olduğunu gördüm. Japonya'da yapılacak tanıtımların ülkenize daha çok turist gelmesini sağlayacağına inanıyorum. Bana gösterdiğiniz bu yakınlık nedeniyle teşekkür ediyorum. " dedi.

Japon gurme, Karşıyaka'daki ilk gecesinde Karşıyaka Belediyesi'ne ait Mavişehir'deki Deniz Kent Restoran'da levrek marin, karides kokteyl, ızgara kalamar, pullu levrek, hamsi kuş ile 15 çeşit mezenin tadına baktı. İkinci gece ise, yeni hizmete giren Kent Ocakbaşı'nda fındık lahmacun, patlıcan, enginar, şakşuka, Padişah sucuğu, patlıcan kebabı tadan Japon gurme, "Siz Türkler damak tadınızı biliyorsunuz" diyerek, beğenisini dile getirdi.

(AH)

12.11.2012 15: 28: 17

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Japon Gurmenin Damak Tadı Karşıyaka'da Pekişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement