Kanarya Yolu Yarıladı - Son Dakika
Spor

Kanarya Yolu Yarıladı

Kanarya Yolu Yarıladı

HABER. Sedat Balcı / Sinan Erdem Spor Salonu Beko Basketbol Ligi final serisi ikinci maçında Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi.

06.06.2011 22:00

HABER: Sedat Balcı/ Sinan Erdem Spor Salonu

Beko Basketbol Ligi final serisi ikinci maçında Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Ev sahibi sarı lacivertliler mücadeleden 95-74'lük skorla galip ayrılarak seride 2-0 öne geçti. Fenerbahçe Ülker, seride kalan maçlarda iki galibiyet daha alması durumunda 2010-2011 sezonunu şampiyonlukla noktalayacak.

Serinin gelecek iki maçı 9 ve 11 Haziran tarihlerinde Galatasaray Cafe Crown'ın sahası Abdi İpekçi'de oynanacak. Seride 4 galibiyet elde eden takım şampiyonluğa uzanacak.

İLK MAÇIN GETİRDİKLERİ

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı oynanan serinin ilk maçı adeta Fenerbahçe Ülker'in gövde gösterisi şeklinde geçmişti. Gerek bench gücü gerekse boyalı alandaki üstünlüğünü rakibie kabul ettiren sarı lacivertliler, taraftarı önünde farklı bir galibiyetle final serisine başlamıştı.

İlk maçtaki farklı yenilgiye rağmen, özellikle ilk yarıda Galatasaray Cafe Crown zaman zaman fena basketbol oynamadı. Bu maçta da bu performansı daha geniş zamana yaymalıydı.

Galatasaray Cafe Crown Head Coachu Oktay Mahmuti'nin, Rancik'in yokluğunda genç Sertaç ve bir diğer genç oyuncu Göksenin'e sorumluluk vermesi takdir edilecek bir davranıştı ancak Fenerbahçe Ülker bu oyuncuların tecrübesizliklerinden çok iyi faydalanarak ilk maçı kazanmıştı.

Mahmuti bu defa tercihini tecrübeden yana kullandu ve Ermal & Shumpert ikilisinin yanısıra Evren'i sahaya sürmüştü. Fenerbahçe Ülker ise Ukic, Ömer, Tomas, Lavrinovic ve Oğuz'dan oluşan klasik beşiyle sahadaydı.

İlk maçın aksine, hızlı basketbol oynayan Galatasaray Cafe Crown'da bol dış atışlar izledik ve özellikle Shumpert bu atışların çoğunda başarısız oldu.

Buna karşın savunmada Fenerbahçe Ülker karşısında çabuk ayaklar savunmada zaman zaman başarılı olurken Jerry Johnson'ın sayılarıyla ilk çeyrek 26-20 Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle sona erdi.

HALUK FİTİLİ ATEŞLİYOR

İkinci çeyrekte Galatasaray Cafe Crown, Jerry Johnson ve Tutku Açık'ı aynı anda kullandı. Rakipte, yetenekli ancak ağır Sarunas Jasikevicius, bu iki oyuncunun hiç birini savunacak durumda değildi. Sonradan oyuna giren Haluk Yıldırım ise arka arkaya attığı dış atışlarla takımını oyuna ortak etti. Ardından Jerry Johnson, Lietuvos Rytas'tan takım arkadaşı olan Saras karşısında birebir oyundaki çabukluk avantajını çok iyi kullanmaya başladı.

Buna karşın Fenerbahçe Ülker, boş hücumlarla kredisini tüketince Galatasaray yavaş yavaş oyuna ortak oldu ve devreyi 46-44 önde bitirdi. Galatasaray Cafe Crown'ın bu geri dönüşü, belki de Abdi İpekçi'de oynanacak gelecek iki maç öncesi takımın özgüvenini geri kazanmasına yardım edecekti zira ikinci 10 dakikada Fenerbahçe Ülker'den çok daha iyi basketbol oynamışlardı.

DEJAVU

İkinci yarıya yi başlayan konuk ekip, Tutku'nun üçlüğüyle farkı beş sayıya çıkardı ancak ilk maçın 3. çeyreğinde olduğu gibi sert savunmaları, faul limitini erken doldurmalarına neden oldu ve mecburen savunmayı biraz yumuşattılar.

Rakip savunmanın, mecburiyetten gevşemesiyle Roko Ukic sazı eline aldı ve attığı üçlüklerle takımını yeniden oyuna ortak etti. Ukic'e, günün suskun isimlerinden Tomas da üçlükleriyle katkı sağlayınca Fenerbahçe Ülker yeniden skoru çift hanelere çıkardı.

Çeyrek sonuna doğru, oyuncu değişiklikleriyle Fenerbahçe Ülker yeniden durağan bir görüntüye bürünse de çeyrek sonu imdatlarına yetişti ve 29-17'lik 3. çeyrek performansıyla son 10 dakikaya 73-63 önde girdi.

EMİR DEVREDE

Seri boyunca iki takım arasında en bariz farklardan olan bench gücü faktörünü çok iyi kullanan Fenerbahçe Ülker, bu kez Emir'i devreye soktu. Her ki pota altında da rakibine ciddi bir darbe indiren Fenerbahçe Ülker, sarı kırmızılıların geri dönüş yapmasına fırsat dahi vermedi.

Çözülen Galatasaray savunmasına karşı son 5 dakikaya girerken 90 sayı barajına dayanan ve rakibin geri dönüşüne fırsat vermeden farkı açan Fenerbahçe Ülker son anları, 100 sayı barajını aşabilmek için oynadı ancak genç oyuncular bunu başaramadı ve maç 95-74 Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla sarı lacivertliler, şampiyonluğa bir galibiyet daha yaklaştı.

Fenerbahçe Ülker'de Lavrinovic ve Ukic'e ikinci yarıda Tomas ve Emir de katılınca, bir de savunmada vidalar sıkılınca fark geldi.

Galatasaray Cafe Crown ise Perşembe ve Cumartesi günü evindeki maçlarda en az bir galibiyet alabilecek güçte olduğunu, ikinci çeyrekteki oyunuyla gösterdi ancak bunu 40 dakikaya yaymaları şart. Ayrıca iki maçtır üçüncü çeyrekte savunma dozajlarını iyi ayarlayamayınca erken faul sorunu yaşamaları ve ardından rakibi oyuna ortak edip coştukları gerçeğini de görmeleri lazım.

Seri artık Abdi İpekçi'ye taşındı ve özellikle üçüncü maç, serinin mini finali niteliğini taşıyacak. Bu maçta alınacak bir Fenerbahçe Ülker galibiyetinin son maçta, tribünlere ve mental anlamda oyunculara olan yansıması pek olumlu olmayabilir. Bu yüzden üçüncü maçta, varını yoğunu ortaya koyan bir Galatasaray Cafe Crown izleyeceğiz.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Kanarya Yolu Yarıladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement