Kar Altında Bin 500 Kişiye Arabaşı İkram Edildi - Son Dakika
Güncel

Kar Altında Bin 500 Kişiye Arabaşı İkram Edildi

Yozgat Zübeyde Hanım Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencileri, kar altında bin 500 kişiye arabaşı ikram etti.

21.01.2016 15:01

Yozgat Zübeyde Hanım Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencileri, kar altında bin 500 kişiye arabaşı ikram etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve protokol üyelerinin katılımıyla düzenlenen şölene kar yağışına rağmen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Öğrenciler tarafından uygulama dersinde hazırlanan arabaşı, protokol üyelerine ve vatandaşlara ikram edildi. Vali Yazıcı, bu tür etkinliklerin ilin kültürünün tanıtımına önemli katkılar sağladığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Yozgat'ın zengin bir mutfak kültürüne sahip olduğunu ifade eden Yazıcı, "Bilindiği üzere Bozok Yaylası atalarımızın da sürekli olarak yaptıkları zengin mutfak kültürüne sahip. Arabaşının Yozgat kültüründe önemli bir yeri var. Bu günde hem kar altında hem de soğuk altında arabaşının yeneceği zaman. Milli bir yemeğimiz ve nesiller boyu devam etmesini temenni ediyoruz" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrenci, öğretmen ve idarecilerine teşekkür ederek, Yozgat'ın yöresel çorbası arabaşının halkla tadılmasının ayrı bir mutluluk verdiğini söyledi. Arabaşı yemeğinin kış mevsiminde yendiğini ifade eden Kuş, "Bu yıl 6'ncısını düzenlediğimiz Geleneksel Arabaşı Şöleni'nde ikramımız kar yağışı altında gerçekleşiyor. Arabaşının en büyük özelliği kışın yenen bir yiyecek olması. Biz vatandaşlarımızla arabaşını kar yağışı ile buluşturmak istedik. Özellikle biz bu günü tercih ettik. Özellikle geleneksel hale gelen Yozgat'a özgü milli yiyeceğimiz olan arabaşını hem yeni nesillere tanıtmak hem de arabaşını halkımızla birlikte tatmak ve tattırmak, örf, adet ve kültürümüzü gelecek nesillere aktarmayı düşündük. İnşallah bundan sonra da bu geleneğimizi devam ettireceğiz" diye konuştu.

Yozgat Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Elif Tümgan ise, "Bu soğuk ve karlı günde halkımıza sıcacık arabaşı ikram etme fırsatımız oldu. Biz bin 500 kişilil arabaşı yapmıştık. Bugün burada bin 500 kişiye arabaşı ikram edeceğiz" dedi.

Arabaşının önceki yıllarda Yozgat Belediyesi'nce Türk Standardları Enstitüsü'ne tescil ettirildiğini anımsatan Tümgan, "Arabaşı, İç Anadolu Bölgesi'nde kış aylarında sıkça tüketilen bir çorba. Arabaşı, Türk mutfağından bir çorbadır. Çorbanın özelliği, ekmekle değil beraberinde hamur yutularak yenmesidir" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar, soğuk havaya ve kar yağışına rağmen etkinliğe büyük ilgi gösterdiler. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kar Altında Bin 500 Kişiye Arabaşı İkram Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement