Kent Konseyi´nden 800 Çocukla Piyano Resitali - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyi´nden 800 Çocukla Piyano Resitali

-'Bursa Ulusal Piyano Günleri'nin altıncısı, Bursa Kent Konseyi Müzik Eğitim Çalışma Grubu'nun Dünya Müzik Derneği (Dmd) işbirliğiyle Merinos AKKM'de yoğun katılımla başladı.

08.05.2015 13:31

BKK Başkanı Semih Pala, "Bursa Ulusal Piyano Günleri, çocukların yarınlara yönelik yetişmeleri, vizyon ve misyon kazanmaları açısından önemli".

'6. Bursa Ulusal Piyano Günleri', Bursa Kent Konseyi (BKK) Müzik Eğitim Çalışma Grubu'nun Dünya Müzik Derneği (DMD) işbirliğiyle düzenlediği program ile başladı. Piyano günlerinde 800 çocuk piyanist, dünyaca ünlü eserleri seslendirerek yeteneklerini sergiliyor.

Türkiye'de en yoğun katılımlı olarak Bursa'da yapılan 'Bursa Ulusal Piyano Günleri'nin altıncısı, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu'nda başladı. Piyano eğitimi alan 5-17 yaş arasındaki 800'den fazla öğrenci 3 gün boyunca gruplar halinde sahne alarak dünyaca ünlü eserleri seslendiriyor. Usta sanatçıları aratmayan çocuklar, performanslarının sonunda teşekkür belgesi ve madalya ile ödüllendiriliyor.

BKK Başkanı Semih Pala, sanata gönül ve destek veren BKK Müzik Eğitim Çalışma Grubu Temsilcisi Parkan Sanlıkol ile üyelere teşekkür etti. Türkiye'de eşi emsali olmayan Bursa Ulusal Piyano Günleri'nin 3 günlük bir maraton olduğunu söyleyen Pala, " Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla Türkiye'nin en prestijli salonlarından biri olan Merinos AKKM'de minik eller piyano ile buluşuyor. Bursa olarak gururluyuz. Böylesine kültürel etkinliklere imza atan kurum ve kuruluşlar var. Bu büyüklükte etkinlikler Türkiye'nin her yerinde yok. Olmasını temenni ediyoruz" dedi.

Piyano günleri programına katılan çocukları ve ailelerini tebrik eden BKK Başkanı Semih Pala, Bursa Kent Konseyi'nin Türkiye'nin en büyük ve güçlü kent konseyi olduğunu belirtti. Dünya Müzik Derneği'nin (DMD) önemli sanatsal ve kültürel bir yapı olduğu dile getiren Pala, "30 çalışma grubumuzdan biri olan Müzik Eğitim Çalışma Grubu, DMD ve diğer sanatsal kuruluşlar ile işbirliği yapıyor. Ortaya çok güzel projeler çıkıyor. Bursa Ulusal Piyano Günleri, çocukların yarınlara yönelik yetişmeleri, vizyon-misyon kazanmaları ve kaliteli bir piyano eşliğinde sahneye çıkmaları açısından çok önemli. Çocukların sanatla ve kültürle uğraşmasına imkan sağlıyorsunuz. Onların zihin ve gönül yapısının gelişmesine imkan sağlıyorsunuz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kent Konseyi´nden 800 Çocukla Piyano Resitali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement