Kocaeli Bakan Özhaseki, İzmit'te Öğretmenlere Bisiklet Dağıttı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Bakan Özhaseki, İzmit'te Öğretmenlere Bisiklet Dağıttı

Kocaeli Bakan Özhaseki, İzmit\'te Öğretmenlere Bisiklet Dağıttı

Bakan Özhaseki, İzmit'te öğretmenlere bisiklet dağıttıÇevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İzmit Belediyesi'nin "Haydi Bisikletle Okula" projesi kapsamında öğretmenlere bisikletlerini verdi.

09.06.2016 19:43

Bakan Özhaseki, İzmit'te öğretmenlere bisiklet dağıttı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İzmit Belediyesi'nin "Haydi Bisikletle Okula" projesi kapsamında öğretmenlere bisikletlerini verdi. Bisikletin çok kibar ve şık bir araç olduğunu söyleyen Özhaseki, orta okul yıllarında Türk bayraklarıyla süslediği bisikletinin çalınmasının unutamadığı bir anısı olduğunu söyledi.

İzmit Belediyesi'nin 2012 yılından bu yana "İzmit'i seviyorum, bisiklete biniyorum" sloganıyla gerçekleştirdiği "Haydi bisikletle okula" projesi kapsamında her yıl 5'nci sınıf öğrencilerine bisiklet dağıtılıyor. Bu yıl 5 bin öğrenci ile 5 bin öğretmene bisiklet dağıtılırken, öğrencilerin tamamına bisikletleri dağıtıldı.2 bin 500 öğretmene ise bisikletleri dağıtıldı. Bugün, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törenle öğretmenlere bisikletleri dağıtılmaya devam edildi. Törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, bisiklet alacak öğretmenler katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki dünyanın yavaş yavaş yaşanmaz hale getirildiğini söyleyerek, "İnsanlardaki çevre bilincini, çevre duyarlılığını arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Son yıllarda çevre ile gidişatın çok da hoş olmadığını görüyoruz. Yayınlanan raporlarda dünya üzerindeki ısının arttığı ve yaşam alanlarının daralacağı raporları var. Son 100 yıllık deniz suyunun yükseldiği, karbon salınımının arttığı şeklinde raporlar var. Dünyayı yavaş yavaş kendimiz yaşanmaz hale getirdiğimizi anlıyoruz" dedi.

Yapılacak olan tek şeyin çevre bilincinin geliştirilmesi olduğunu belirten Haseki konuşmasına şöyle devam etti:

"Hava, toprak, su ve denizi kirletirseniz daha sonra tabiat döner sizden gelir alır. İnsan olarak bizim kirlettiğimiz tabiat gerçeğini unutmamamız lazım. Artık insan tabiata o kadar çok atık atıyor ki, yapacağımız tek şey çevre bilincini geliştirmek. İnsanlar en basit ihtiyaçlarını karşılamak için arabayla gidip gelir hale geldi. Bisiklet çok kibar ve şık bir araç. Medeni ülkelerde idareciler kullanıyor. Anadolu da fakir aracı olarak bakılıyor. Hepimizin bisikletle bir hatırası var. Ortaokulu giderken abimle bana babam bisiklet aldı. Türk bayrakları taktık. Bir hırsız geldi aldı gitti. Unutamadığım bir anımdır. Kocaeli'de sadece bisiklet değil, çevre açısından milyonlar harcandığını biliyoruz"

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise öğretmenler aracılığıyla bisiklet sevgisi ve kültürünü yaymak istediklediklerini açıklayarak, "Şehrimizdeki tüm öğretmenlerimize Türkiye'de ilk olduğunu düşündüğümüz bisiklet dağıtımının finalini yapacağız. Öğretmenler başımızın tacı. Biz bu dağıtımı yaparken küçük bir jest yapmak istedik. Çağımızda rol model olan öğretmenlerimize bisiklet dağıtırak halkımızada bisiklet kültürünü yaymak istedik. İzmit Belediyesi olarak havanın, suyun ve çevrenin temiz olmasına dikkat ediyoruz. Çağdaş uygarlıklar olarak nitelendirilen Batı Avrupa belki 50 yıldır bisikleti hayatlarına işlemişler. Bizler de kentimizde bisiklet yollarımızı arttırıyoruz. Bundan sonra 'Haydi işe bisikletle' kampanyayı yapacağız" dedi.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Bakan Özhaseki'ye Hereke halısı hediye etti. Daha sonra salonda bulunan 100 öğretmene bisikletleri verilirken, diğer bisikletlerin ise öğretmenlere okullarında teslim edileceği bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Bakan Özhaseki, İzmit'te Öğretmenlere Bisiklet Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement