Madagaskar'da stadyumda izdiham: 16 kişi ezilerek öldü - Son Dakika
Dünya
BBC

Madagaskar'da stadyumda izdiham: 16 kişi ezilerek öldü

Madagaskar'ın başkenti Antananarivo'da bağımsızlık günü kutlamalarının yapıldığı stadyumda yaşanan izdiham sonucu en az 16 kişi ezilerek hayatını kaybetti.

27.06.2019 09:49  Güncelleme: 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Madagaskar'ın başkenti Antananarivo'da bağımsızlık günü kutlamalarının yapıldığı stadyumda yaşanan izdiham sonucu en az 16 kişi ezilerek hayatını kaybetti. Onlarca kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

Aynı statta geçen Eylül'de de aşırı kalabalık sonucu benzer bir olay yaşanmış, bir kişi ölmüş, 30'dan fazla kişi de yaralanmıştı.

Fransız AFP haber ajansına göre, ülkenin Fransa'dan bağımsızlığını kazanmasının 59'uncu yıldönümünde yapılan törenlerden sonra polis kapıları açtı.

Ancak polisin sonradan ani bir kararla bazıları kapıları kapatmasından sonra izdiham yaşandı. Kapılarda yığılan insanlar birbirini ezmeye başladı.

Madagaskar'da stadyumda izdiham: 16 kişi ezilerek öldü

Olayda yaralanan Jean Claude Etienne Rakotoarimanana adlı 29 yaşındaki bir kişi, "Kapılar açıldığında biz önlerdeydik. Aniden insanlar önümüze geçmeye çalıştı. Bizi itmeye başladılar. Hatta yumrukluyorlardı. İzdiham sırasında bayılmışım" dedi.

Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina olayın ardından yaralıları hastanede ziyaret etti ve bu kişilerin hastane masraflarının karşılanacağını açıkladı.

Madagaskar'da stadyumda izdiham: 16 kişi ezilerek öldü
Madagaskar\'da stadyumda izdiham: 16 kişi ezilerek öldü
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Madagaskar'da stadyumda izdiham: 16 kişi ezilerek öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • AKOZ: eğlenmeyi bile bilmiyonuz 2 0 Yanıtla
  • Duyarlı vatandaş : Madagaskar'da o kadar insan var mıymış yahu 1 0 Yanıtla
BBC

Advertisement