FETÖ Tutuklusu İş Adamına, Mahkeme Başkanından 'İflas' Fırçası - Son Dakika
3. Sayfa

FETÖ Tutuklusu İş Adamına, Mahkeme Başkanından 'İflas' Fırçası

Aydın'da FETÖ çatı davası kapsamında ifade veren sanık iş adamının, iflas mazeretine sinirlenen mahkeme başkanı "Ülke elden gitmiş, sen iflası düşünüyorsun. Ülkem olmazsa senin işin bir anlamı var mı" diye çıkıştı.

07.08.2017 14:20  Güncelleme: 17:23

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iddianamesi kabul edilen örgütün Aydın'daki çatı yapılanmasının ifade işlemleri devam ediyor. Dava kapsamında ilk ifade veren tutuklu iş adamı Abdülkerim T., FETÖ'ye mali destek verdiği iddialarını yalanladı. İşçi olarak çalıştığı Almanya'dan kesin dönüş yaptıktan sonra soruşturma kapsamında kapatılan ASİAD'a üye olduğunu ve yönetiminde yer aldığını ifade eden Albülkerim T., "ASİAD ile birlikte 2012 yılında 7 kişiyle birlikte Amerika'ya 11 günlük geziye gittim. O zaman Fetullah Gülen hakkında terör örgütü şüphesi yoktu. Pensilvanya'ya gittik, 15 dakika görüştük. Hoş geldiniz dedi, hal hatır sorup, çay kahve söyledi. Daha sonra petrolcü iş adamı grubu gelince bizi dışarı çıkardılar" dedi.

"BELEDİYE BAŞKANI ADAYI OLMAMI İSTEDİLER"

Albülkerim T., "2014 seçimlerinde Aydın il imamı Abdülbekir Kalkan beni arayıp 'bağımsız belediye başkanı çıkarmayı düşünüyoruz, sen olur musun' dedi. Ben de 'hayır; siz sohbetlerde siyasetten ve şeytandan Allah'a sığınırız diyordunuz. Şimdi siyaset yapıyorsunuz' dedim" diye konuştu.

"CEMAATİN SİYASETLE UĞRAŞMASI ZORUMA GİTTİ"

Sanık Abdülkerim T., mahkeme başkanı Mustafa Ümit'in "Seçimlerde herhangi bir partiye destek verilmesi yönünde yönlendirme yapıldı mı" sorusu üzerine ifadesine şu şekilde devam etti: "Cemaat içinde CHP ve HDP'ye destek verin diye konuşulduğunu duydum. Zoruma gitti. Cemaatin siyasete bulaşmasından ve hükümetle kavgaya girişmesinden dolayı bu yapıdan ayrıldım. Ben yıllık 10 bin lira tutarındaki yardımı Sami Solak'a, sohbet hocaları Tuncay Atmaca, İsmail Uyar ve soy ismini hatırlamadığım Selim isimli birisine teslim ediyordum. Çocuklarım Yesevi Koleji'nde okuduğu için Bank Asya'da katılım hesabı açıp, taksitleri buradan ödedim."

"İFLAS ETTİM" DEYİNCE MAHKEME BAŞKANI FIRÇA ÇEKTİ

Mahkeme başkanı sanığa 2014 yılından sonra kendisine Bank Asya'ya para yatırma konusunda baskı yapılıp yapılmadığını sordu. Sanık, soruya "Abdülbekir Kalkan, Bank Asya'ya para yatırmamı söyledi, ben kabul etmedim. 13 aydır tutukluyum, rakiplerim bu durumdan faydalanarak beni iflas ettirdiler" diye cevap verdi. Abdülkerim T.'nin bu savunmasına sinirlenen mahkeme başkanı Ümit, "Siz alakam yok diyorsunuz ama 2014 yılında aralıklarla Banka Asya'ya 6 bin 600, 13 bin 600 ve 5 bin avro para yatırmışsın. Buna ne diyeceksin? Sen iflas etmekten bahsediyorsun. Ülke elde gitmiş, sen iflası düşünüyorsun. Ülkem olmazsa senin işin bir anlamı var mı" diye çıkıştı.

FETÖ Tutuklusu İş Adamına, Mahkeme Başkanından \'İflas\' Fırçası
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa FETÖ Tutuklusu İş Adamına, Mahkeme Başkanından 'İflas' Fırçası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement