Mavi Balina-2014 Fiili Deniz Davet Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Mavi Balina-2014 Fiili Deniz Davet Tatbikatı

Mavi Balina-2014 Fiili Deniz Davet Tatbikatı

Tatbikat kapsamında Antalya Limanı'na gelen gemilerin komutanları, Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

13.11.2014 15:45

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Mavi Balina-2014 Fiili Deniz Davet Tatbikatı kapsamında Antalya Limanı'na demirleyen savaş gemilerinin komutanları, Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Deniz Kuvvetleri Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Cihat Yaycı, NATO Deniz Daimi Görev Grubu Komutanı Tuğamiral Brad Williamson, Deniz Kurmay Kıdemli Albay Mustafa Bardakçı, USS Leyte Gulf Komutanı Yüzbaşı Dean Rawls, Deniz Kurmay Yarbay Hakan Sasa'dan oluşan heyeti, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Yılmaz ile Genel Sekreter Birol Ekici ağırladı.

Tatbikatla ilgili bilgi veren Tuğamiral Yaycı, tatbikata Almanya, ABD, Kanada, İspanya ve Türkiye'den 18 geminin, 3 bin personelle katıldığını söyledi.

Antalya'yı ilk kez bir seferde bu kadar fazla askeri geminin ziyaret ettiğini bildiren Yaycı, iki gün boyunca Antalya'da bulunacaklarını kaydetti.

Ziyaretten duyduğumu memnuniyeti dile getiren Başkan Vekili Yılmaz, konuk askerleri en iyi şekilde ağırlayacaklarını ifade etti. Yılmaz, "Dünyanın ve Ortadoğu'nun barış konusunda sıkıntılı olduğu bir süreçte Deniz Kuvvetlerimiz, ülkemiz ve dünya barışı için önemli bir faktör. Sizleri kentimizde görmekten çok mutluyuz" dedi.

Tuğamiral Williamson da uluslararası barış ve güven ortamı için çalıştıklarını kaydetti.

Ziyaret sonunda Yılmaz, konuklarına Antalya'ya özgü reçel hediye etti. Komutanlar da Yılmaz'a, ziyaret anısına şilt ve şapka verdi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mavi Balina-2014 Fiili Deniz Davet Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement