Mehmet Akif Ersoy'un Vefatının 77. Yılı - Son Dakika
Yerel

Mehmet Akif Ersoy'un Vefatının 77. Yılı

Mehmet Akif Ersoy\'un Vefatının 77. Yılı

Uğur Işılak'ın "Akifçe" albümünün galası 25 Aralık'ta Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda yapılacak.

18.12.2013 16:51

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un 10 şiirini besteleyen Uğur Işılak'ın "Akifçe" adlı albümünün galası, 25 Aralık'ta Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda yapılacak.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Mehmet Akif Ersoy, vefatının 77. yılında anlamlı bir programla anılacak.

Uğur Işılak'ın, Mehmet Akif Ersoy'un "Safahat" adlı kitabında topladığı şiirlerden 10'unu bestelediği "Akifçe" adlı albümün tanıtımı 25 Aralık'ta Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda düzenlenecek gala gecesiyle yapılacak.

Mehmet Akif Ersoy'u anlatan kısa filmin de gösterileceği geceye, orta ve lise düzeyindeki okullar arasında düzenlenen yarışmalarda İstiklal Marşı'nı okuyarak derece alan öğrenciler de katılacak. Ayrıca, Bilgi Evi öğrencileri de İstiklal Marşı'nın her dizesini ayrı ayrı seslendirecek. Engelliler Sarayı öğrencileri de İstiklal Marşı'nı işaret diliyle okuyacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Mehmet Akif Ersoy'un kalemiyle yazmaktan ziyade, gönlüyle, kalbiyle yazan bir şair olduğunu belirtti.

Ersoy'un sadece İstiklal Marşı'nın şairi olmadığını, bir şair olmanın çok ötesinde bir mütefekkir, bir münevver ve bir gönül insanı olduğunu aktaran Çağırıcı, şunları kaydetti:

"Mehmet Akif Ersoy'un başyazarlığını yaptığı Sırat-ı Müstakim Dergisi'ni günümüz alfabesiyle yeniden yayın dünyasına kazandırdık. İlk iki cildini yayımladık, 1908-1925 yılları arasında çıkarılan derginin tüm sayılarını 25 cilt olarak yayımlanacak. Önemli bir projeyi daha hayata geçirdik. İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un 10 şiiri Uğur Işılak tarafından bestelendi. Bizim katkıda bulunduğumuz 'Akifçe' adlı albümün gala gecesine tüm Mehmet Akif sevenlerini bekliyorum." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mehmet Akif Ersoy'un Vefatının 77. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement