Menderes ve Arkadaşlarının İdamının 57. Yılı - Son Dakika
Güncel

Menderes ve Arkadaşlarının İdamının 57. Yılı

Yalova'da 27 Mayıs Darbesi'nin ardından 17 Eylül 1961'de idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes'in idamının 57. yılı dolayısıyla AK Parti Yalova İl Başkanlığınca basın açıklaması yapıldı.

17.09.2018 16:08

Yalova'da 27 Mayıs Darbesi'nin ardından 17 Eylül 1961'de idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes'in idamının 57. yılı dolayısıyla AK Parti Yalova İl Başkanlığınca basın açıklaması yapıldı.

Kurtuluş Anıtı önünde düzenlenen basın açıklamasına katılanlar ellerinde "Demokrasi Mimarı Menderes", "İdam Edilen Milletin İradesidir" yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına açıklama metnini okuyan AK Parti Yalova Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Eren Kuyumcu, 27 Mayıs Darbesi'nin Türkiye'de ileriye dönük toplumsal, siyasal, hukuksal, kültürel ve ekonomik anlamda tamir edilemez tahribatlara yol açtığını söyledi.

27 Mayıs Darbesi'nin izdüşümünün incelendiğinde 15 Temmuz alçak FETÖ Darbe Girişimi'nin aynı kalemden çıktığının anlaşıldığını ifade eden Kuyumcu, şunları kaydetti:

"Merhum Menderes, fabrikalar, yollar, barajlar, köprüler ve daha pek çok teknik ve mimari proje ile dönemin Türkiye'sine çağ atlamıştır. Dini yasaklamaların ve zulümlerin telafisine girişerek ilk önce Türkçe okunan ezanı aslına döndürmüştür. Hem düşünce hem de ibadet özgürlüğünün önünü açan insan odaklı hamleleriyle milletin takdirini kazanan merhum Adnan Menderes ve çalışma arkadaşlarının çığır açan bu icraatları bazı çevreleri rahatsız etmeye başlamıştır. Asılsız iddialarla itham edilen seçilmiş hükümete yönelik başlatılan algı operasyonu ile darbeye ortam hazırlanmıştır."

17 Eylül 1961 günü Türk milletinin iradesini küçümseyen vesayetçi zihniyeti tarihin silip süpürdüğünün altını çizen Kuyumcu, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi darbe zihniyetini bir daha geri dönmemek üzere ortadan kaldırarak tarihin seyrini değiştirmiştir. Anadolu topraklarında ezan okunduğu sürece aziz hatıra yaşanmaya devam edecek olan Adnan Menderes ve arkadaşları milletimizin gönlünde sonsuza dek şerefli bir davanın şehitleri olarak tarihe geçmişlerdir." dedi.

Basın açıklamasının ardından konuşan AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ise Türkiye'de demokrasiyi içine sindirememiş, bu ülkenin gelişmesini içine sindirememiş bedbahtların her zaman olabileceğini vurguladı.

Öztabak, "Biz millet olarak birlik içerisinde beraberlik içerisinde olursak bunlara fırsat vermeyiz. Bugün Adnan Menderes'i idam edenlerin karşısında yine bizler vardık ama biz o gün bugünkü kadar cesur değildik. Bugün 15 Temmuz'da o bedbahtların yapmak istedikleri şey yine aynı şeydi." şeklinde konuştu.

Basın açıklamasına AK Parti İl Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleri de destek verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Menderes ve Arkadaşlarının İdamının 57. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement