"Muhtaç Çocukları Spor ile Topluma Kazandırma" Projesi - Son Dakika
Yerel

"Muhtaç Çocukları Spor ile Topluma Kazandırma" Projesi

"Muhtaç Çocukları Spor ile Topluma Kazandırma" Projesi

'Korunmaya Muhtaç Çocukların Spor ile Topluma Kazandırılması Projesi' kapsamında Adıyaman'da yetenek taraması, eğitim ve yönlendirme süreçleri içeren uygulamalar gerçekleştiriliyor.

11.06.2012 20:09

'Korunmaya Muhtaç Çocukların Spor ile Topluma Kazandırılması Projesi' kapsamında Adıyaman'da yetenek taraması, eğitim ve yönlendirme süreçleri içeren uygulamalar gerçekleştiriliyor.

Adıyaman Erkek Yetiştirme Yurdu Spor Salonu'nda federasyondan gelen yaklaşık 50 kişilik profesyonel ekip tarafından 200 çocuğun katıldığı yetenek taraması yapıldı. Yetenek taramasında "uzun atlama, dikey sıçrama, esneklik, çabukluk, sağlık topu fırlatma, 20 metre sprint, kulaç uzunluğu, boy kilo ölçümleri" alanlarında testler yapıldı. Elde edilecek sonuçlara göre çocuklar için fiziksel yeteneklerine göre branş seçimleri yapılacak, aynı sonuçlar doğrultusunda çocukların olası sağlık sorunları erken teşhis edilecek.

Proje ile ilgili bir açıklamada bulunan Prof. Dr. Erdal Zorba, "Bu proje Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç beyefendi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin hanımefendinin ortaklaşa imzaladıkları protokol doğrultusunda önce pilot bölge olan Ankara'da başladı. Alınan olumlu neticeler sonrasında genişletilmesi düşünülerek diğer illerimize de yaymayı amaçlıyoruz. Amacımız korunmaya muhtaç çocuklarımızın içerisinden şampiyonlar çıkartmak. Bunu da başardık; bir kız öğrencimiz eskrim branşında Türkiye Şampiyonu ve Balkan Şampiyonu oldu. Bu projede dünyadaki en gelişmiş elektronik aletlerle, teknik ölçümlerle çalışmaktayız. Bunun sonuçlarını da fazlasıyla almaktayız. Bugün yapılan çalışmalar 3 yıl boyunca İl Müdürlüğümüzün kontrolünde Adıyaman'da yapılmaya devam edecektir. Testler sonucunda ortaya çıkan veriler neticesinde bu çocuklarımızın eğitim ve sağlık gelişimleri takip edilecektir" diye konuştu.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ise, "Görüyorum ki burada yapılan tüm çalışmalar, tamamen bilimsel ve uzman kişilerce yapılmakta. Bu nedenle projenin yararlı olacağını düşünüyorum. Projeye katılan tüm çocuklarımıza başarılar diliyor, Prof. Dr. Erdal Zorba'nın nezdinde tüm ekibini tebrik ediyorum" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Muhtaç Çocukları Spor ile Topluma Kazandırma' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement