Niğde İl Müftüsü Müftüsü Alaaddin Gürpınar; - Son Dakika
Yerel

Niğde İl Müftüsü Müftüsü Alaaddin Gürpınar;

Niğde İl Müftüsü Müftüsü Alaaddin Gürpınar;

O Ses Türkiye jüriliği yapan ve abdest alırken ki fotoğraflarıyla özellikle sosyal medyada gündem olan Athena Gökhan'ın kendisi kadar dövmeleri de tartışılıyor.

15.01.2014 12:45

O Ses Türkiye jüriliği yapan ve abdest alırken ki fotoğraflarıyla özellikle sosyal medyada gündem olan Athena Gökhan'ın kendisi kadar dövmeleri de tartışılıyor.

Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, insan vücuduna zarar veren her şeyin dinimizce yasaklanmış olduğunu belirterek, " İnsan vücudu kutsaldır" dedi.

İnsan vücuduna zarar veren alkol, uyuşturucu kullanmak, dövme, botoks, estetik ameliyat yaptırmak gibi oluşumları dinimizin caiz görmediğini dile getiren Müftü Gürpınar; "Her ne çeşit olursa olsun insan vücudu kutsaldır, ölüye dahi bu tip şeyler yapmayı dinimiz caiz görmüyor. Kadavralar üzerinde tıbbın gelişmesini sağlamak adına tıp uzmanlarının çalışma yapmasına bile belli şartlarda izin veriliyor" dedi.

Hiçbir mazereti yokken vücudun şeklini değiştirmek için yapılan botoks, estetik gibi işlemlerin öncelikle insanları kandırma, yanıltma amacı taşımaması gerektiğini ifade eden Müftü Gürpınar; " Bu gibi işlemler insan vücudunun doğal şeklini değiştirmemelidir. Ancak bir kaza olmuş, insanın burnu kırılmış, çenesi dağılmış, sağlığını yitirmiş insan gördüğü manzaranın olumsuzluğuna tahammül edemiyor. Bu durumda estetik ameliyat yapmak caizdir, hatta caizin ötesinde şarttır. Ancak, kiminin burnu biraz uzun, kiminin kulağı biraz büyük, dudakları ince yada kalın bunu değiştirip yeni bir şekle sokmak için insanın vücudunda değişiklikler yapmasına da dinimizce cevaz verilmiyor. İnsan yaratılış şeklinden utanmamalı. Vücudun şeklini değiştirerek kimliğinin tanınmaz hale gelmesini sağlamak, yada sırf güzellik adı altında estetik ameliyat olmak ve silikonlarla vücudun şeklini değiştirmek Allah'ın yasak kıldığı bir şey Allah nasıl yaratmışsa o şekilde muhafaza edilmesi lazım" dedi.

Deri üzerinde hasara sebep olan her türlü uygulamayı dinimizin yasakladığını dile getiren Müftü Gürpınar; " Dövme deride kalıcı bir iz, bir hasar bırakıyor bu dinimiz açısından doğru bir şey değildir. Dinimiz buna cevaz vermiyor, birincisi derinin şeklini, insanın yaradılışını değiştirmesi açısından uygun bulmuyor, dövme deriye zarar verilerek yakılarak yapıldığı için dinimizce caiz görülmüyor" diye konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde İl Müftüsü Müftüsü Alaaddin Gürpınar; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement