Ordu Erbaş İslam Coğrafyası Kan ve Gözyaşından Hiçbir Zaman Uzak Kalmadı - Son Dakika
Güncel

Ordu Erbaş İslam Coğrafyası Kan ve Gözyaşından Hiçbir Zaman Uzak Kalmadı

Erbaş İslam coğrafyası kan ve gözyaşından hiçbir zaman uzak kalmadıDİYANET İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, İslam coğrafyasının hiçbir zaman kan ve gözyaşından uzak kalmadığını vurgulayarak, İnşallah bu bayram günlerinde birlik ve beraberliğimiz hem ülke içinde, hemde bütün müslümanlar...

07.06.2018 13:05

Erbaş İslam coğrafyası kan ve gözyaşından hiçbir zaman uzak kalmadı

DİYANET İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, İslam coğrafyasının hiçbir zaman kan ve gözyaşından uzak kalmadığını vurgulayarak, İnşallah bu bayram günlerinde birlik ve beraberliğimiz hem ülke içinde, hemde bütün müslümanlar arasında dahada gelişir, yeşerir dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, memleketi Ordu'ya geldi. Ordu Valisi Seddar Yavuz'u makamında ziyaret eden Başkan Erbaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İslam coğrafyasının kan ve gözyaşından hiçbir zaman uzak kalmadığını, müslümanların büyük acılar yaşadığını belirten Erbaş, Bu bizim imtihanımız diyorum. Bu imtihanı birlik beraberlik içerisinde hareket ederek çözeceğiz. Kudüs Ramazan'a bir gün kala kana boyandı. 62 kardeşimiz Kudüs'te şehit oldu. Suriye, Irak öyle. Doğu Türkistan öyle. Zaman zaman belki gözden kaçıyor ama Doğu Türkistan'da ki müslüman kardeşlerimiz çok büyük acılar yaşıyorlar. Hepsine dua ediyoruz, tabi duayı sadece dilimizle etmememiz gerekiyor. Fiili duamız bizim yardımlarımızdır. Hayır hasenatımızdır. Onların yanında bulunmamızdır. Filistin'de, Kudüs'te olmamızdır. Bu fiili duadır dedi.

RAMAZAN AYI KUR'AN AYIDIR

Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğinin de altını çizen Ali Erbaş, Biz birlik beraberlik içerisinde hareket edersek, işte Türkiye'nin yapmış olduğu toplantılar neticesinde alınan kararlar, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kudüs'ü başkent ilan etmesini, Birleşmiş Milletler'de Türkiye'nin teklifiyle orada bir oylamanın yapılması ve oylamanın büyük çoğunlukla Türkiye'nin teklifinin lehinde çıkması, bu işte birlik beraberliğin ne büyük bir güç olduğunu ve sonuçlarının ne kadar hayırlı olduğunu bize göstermiştir. Dolayısıyla Ramazan ayı Kur'an ayıdır. Kur'an da bütün müslümanları birlik beraberliğe davet eder. İnşallah bu bayram günlerinde birlik ve beraberliğimiz hem ülke içinde, hemde bütün müslümanlar arasında dahada gelişir, yeşerir şeklinde konuştu.

Başkan Ali Erbaş, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı da makamında ziyaret ederek Ordu'da ki programlarını sürdürdü.

Ordu Erbaş İslam Coğrafyası Kan ve Gözyaşından Hiçbir Zaman Uzak Kalmadı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu Erbaş İslam Coğrafyası Kan ve Gözyaşından Hiçbir Zaman Uzak Kalmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement