Ordulular Bayraklarla Coştu - Son Dakika
Dünya

Ordulular Bayraklarla Coştu

Ordulular Bayraklarla Coştu

Almanya'daki Ordulular Neuss kentinde düzenlenen gecede bir araya gelirken, Türk bayrakları ile donaltılan salonda coşkuyla eğlendi.

14.04.2013 13:35

Almanya'daki Ordulular Neuss kentinde düzenlenen gecede bir araya gelirken, Türk bayrakları ile donaltılan salonda coşkuyla eğlendi. Duisburg'ta 1995 yılında bu yana faaliyet gösteren Yurtdışı Ordulular Kültür ve Dayanışma Derneği dün akşam, 18'inci Geleneksel Ordululular Kültür Şenliği düzenledi. Geceye, Almanya'nın değişik kentlerinden yaklaşık 1500 kişi katıldı.

Ordulular gecesinin düzenlediği salona büyük Atatürk posteri asılırken, salonun sahne bölümü ve tüm masalar Türk bayraklarıyla donaltıldı. İstiklal Marşı'nın toplu halde okunması ardından, katılımcılar çalınan 'Türkiyem' şarkısına masalardaki bayrakları ellerine alarak eşlik etti.

Yurtdışı Ordulular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Tuncer Tokat, Ordu Valisi Orhan Düzgün ve Belediye Başkanı Seyit Torun, Ordu CHP Milletvekili İdris Yıldız, AK Parti Milletvekili İhsan Şener, Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel ve Almanya Yeşiller Partisi Milletvekili Arif Ünal selamlama konuşması yaptı.Yapılan konuşmalarda, Ordulular'ın dayanışma ve birlikteliklerine dikkat çekildi.

Gece finalinde sahneye çıkan Volkan Konak, sevilen şarkılarıyla Ordulular'ı coşturdu. Dev okestrası eşliğinde 2 saat sahnede kalan Konak, salonda bululan Ordulular'a, "Çamaşırlarımızı aynı suda yıkıyoruz. Dolayısıyla Ordu benim için çok önemlidir. Buradaki insanlar kırılır dökülür, ama Türkiyesi'ne asla küsmez" diye seslendi.

Volkan Konak, eline Türk bayrağını alarak 'İzmir Marşı'nı okudu.

Ordu Halk Dansları Topluluğu'nun gösteri yaptığı gecede ayrıca, Okestra Ata Bahri Çağlayan, Sevda Gül ve TRT Sanatçısı Tuğrul Şan da müzikleriyle davetlileri eğlendirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Ordulular Bayraklarla Coştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement