Özden: "Kur ve Faiz Arttı İş Yapmak Zorlaştı" - Son Dakika
Yerel

Özden: "Kur ve Faiz Arttı İş Yapmak Zorlaştı"

Özden: "Kur ve Faiz Arttı İş Yapmak Zorlaştı"

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Esra Özden, artan döviz kuru ve Merkez Bankası’nın faiz artırım kararıyla iş yapabilmenin zorlaştığını söyledi.

31.01.2014 12:58

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Esra Özden, artan döviz kuru ve Merkez Bankası'nın faiz artırım kararıyla iş yapabilmenin zorlaştığını söyledi. Faiz yükselişinin yeni yatırımları engelleyeceğini, kur artışının da girdi maliyetlerini artıracağını belirten Esra Özden, "Daha ihtiyatlı olacağımız günlere giriyoruz" dedi.

TOBB Adana KGK'nın Adana Ticaret Borsası'nda düzenlenen "Vergi İncelemesi ve Şirketleri Bekleyen Riskler" konulu toplantıda konuşan Özden, verginin de iş dünyasının en çok zorlandığı alan olmaktan çıkması gerektiğini söyledi. Türkiye'de vergi oranlarının yüksek olduğunu belirten Özden, "Özellikle biz iş kadınlarının yoğun yer aldığı hizmet sektöründeki yüksek vergiler ve dolaylı vergiler iş yapma azmimizi kıran en önemli etkenler arasında yer alıyor. Ayrıca, gelişen bilişim sektörüne ve her türlü teknolojik yeniliğe rağmen ekonomimizin tamamını kayıt altına alabilmiş değiliz. Bu da bizler gibi kayıt içerisinde çalışanlar için haksız rekabete neden olmakta. Türkiye'nin birçok alanda olduğu gibi vergi konusunda da radikal reforma ihtiyacı olduğu biliniyor" diye konuştu.

Deloitte Vergi Hizmetleri Ortağı Serdar Aksoy da her mükellef ve işletmenin vergi incelemesiyle karşılaşabileceğini, sürecin şeffaflık ve soğukkanlılıkla işletilmesi gerektiğini söyledi. Vergi incelemesinin başladığı andan itibaren mutlaka profesyonel yardım alınması gerektiğini belirten Aksoy, "Vergi incelemeleri telafisi güç zararlara yol açabilir. O yüzden sürecin bir profesyonelle sevk ve idare edilmesi lazım" dedi.

UZMANINDAN İNCELEME TAVSİYELERİ

Aksoy'un vergi inceleme sürecindeki bazı tavsiyeleri şöyle:

"Defter, belge ibraz ederken mahsup fişlerine ek yaptığınız özel yazışmalarınız, aldığınız notlar, hesaplamalar ve mail çıktılarını mutlaka çıkarın. Vereceğiniz evraklar mutlaka yasal evraklar olsun.

Fatura açıklamalarının alınan hizmeti tam yansıttığına emin olun. Fatura irsaliye gibi evrak üzerine not alma alışkanlığını terk edin.

İnceleme elemanı ile şirketten sadece bir kişinin muhatap olmasını, evrak bilgi ve belgelerin tek elden verilmesini temin edin.

İnceleme elemanlarının inceleme sürecinde bazı hazırlık talepleri olacaktır. Makul olanları reddetmeyin. Hazırlanması güç olanlar için makul yöntemler önerin, zaman alacaklar için süre talep edin." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özden: 'Kur ve Faiz Arttı İş Yapmak Zorlaştı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement