Papa'nın "Kutsal Topraklar" Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Papa'nın "Kutsal Topraklar" Ziyareti

Papa Franciscus, yarın bölge turunun ilk durağı Ürdün'e gidecek.

23.05.2014 17:17

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'un, Ürdün, İsrail ve Filistin'den oluşan "kutsal topraklar" ziyareti yarın başlıyor.

Vatikan'da geçen yıl Mart ayında yapılan Papalık seçiminin ardından 266. Papa olarak seçilen ve havari ismi olarak Franciscus'u seçen Arjantinli Kardinal Jose Bergoglio, Papa olduktan sonra yarın ikinci dış gezisine çıkıyor.

Geçen yıl Temmuz ayında Brezilya'nın Rio da Janeiro kentindeki Dünya Gençlik Günleri'ne katılan Papa Franciscus, ikinci dış gezisine Ürdün'ün başkenti Amman'dan başlayacak.

Ürdün'de Kral 2. Abdullah ve Kraliçe Rania tarafından törenle karşılanacak olan Papa, resmi temaslarının ardından Amman Uluslararası Stadı'nda ayin yönetecek. Papa, daha sonra Bethany'deki Latin Kilisesi'nde göçmenler ve engellileri ziyaret edecek.

Gezisinin ikinci gününde Beytüllahim'e helikopterle geçecek olan Katolik aleminin ruhani lideri, burada önce Filistinli yetkililerle bir araya gelecek, daha sonra İsa Peygamber'in doğduğu mağaraya özel bir ziyaret gerçekleştirecek. Hristiyanlar için büyük önem taşıyan mağarada 20 dakika kalması planlanan Papa Franciscus, daha sonra Dheisheh'teki göçmen kapmındaki çocukları ziyaret edecek.

Akşam saatlerinde Kudüs'e geçecek olan Papa, burada Fener Rum Patriği Bartholomeos ile selefleri Papa 6. Paulus ile Patrik Atenagoras'ın Ocak 1964'teki tarihi buluşmasının 50. yıl dönümünü kutlayacak.

Ziyaretin üçüncü ve son gününde Kudüs Müftüsü ile görüşecek olan Papa, Ağlama Duvarı ile Yahudi Soykırım Müzesini ziyaret ettikten sonra İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşecek. Papa, üç günlük "Kutsal topraklar" ziyaretini Kudüs'te Cenacolo'da yapacağı ayinle tamamlayarak 26 Mayıs'ta Roma'ya dönecek.

Vatikan Basın Sözcüsü Rahip Federico Lombardi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Papa'nın bu sabah Vatikan'a komşu Roma'daki Santa Maria Maggiore Bazilikası'na giderek her seyahati öncesi yaptığı gibi Hz. Meryem'in heykeline çiçek bırakarak dua ettiğini bildirdi.

Papa'nın ziyaretine ilişkin Vatikan televizyonu CTV ve Vatikan Radyosu'na konuşan Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Pietro Parolin, "Papa Franciscus'un ziyaretiyle bölgeye barış meyveleri götüreceğini" belirtti.

Parolin, Papa'nın, İsrail'in uluslararası boyutta tanınmış sınırları içerisinde huzur ve güven içinde var olması, Filistinlilerin kendi vatanlarında egemen, bağımsız, özgürce hareket edebilmesi, Kudüs'ün kültürel kutsallığı ve 3 semavi dinin inananları için evrensel karakterde bir yapıda olması üzerine yoğunlaşacağını belirtti.

Kardinal Parolin, Papa'nın ziyaretinin aynı zamanda kutsal topraklarda yaşayan Hristiyanlar için ayrı bir coşku kaynağı olacağını söyledi. - Vatikan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Papa'nın 'Kutsal Topraklar' Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement