Şatır'ın Arap Batı Heyetinin Müzakere Talebini Reddetmesi - Son Dakika
Güncel

Şatır'ın Arap Batı Heyetinin Müzakere Talebini Reddetmesi

İhvan yetkililerinden Biltaci, Şatır'ın Arap ve Batılı temsilcilerden oluşan heyetin teklifini reddederek müzakerenin Mursi ile yapılması gerektiğini söylediğini belirtti İhvan kaynakları: "Heyetin Şatır ile görüştürülmek istemesindeki hedef, Mursi'nin mevcut krizi sonlandırmada asıl karar verecek güce sahip olmadığı ve siyasi bir kıymetinin bulunmadığı imajını vermekti. Bu durumu farkeden Şatır heyete, 'Meşru Cumhurbaşkanı ve bu krizde tek karar sahibi olan Mursi'dir' cevabını verdi"

05.08.2013 13:05

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Üyesi Muhammed  Biltaci, tutuklu bulunan İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hayrat Şatır'ın  Arap ve Batılı temsilcilerden oluşan heyetin teklifini reddederek, müzakerenin Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile yapılması gerektiğini söylediğini belirtti.

AA'ya konuşan Biltaci, aralarında ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns, Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed El Atiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah Zayed Al Nahyan ve Avrupa Birliği (AB) Güney Akdeniz Özel Temsilcisi Bernardino Leon'un da yer aldığı heyetin  Tura Cezaevi'nde tutuklu bulunan Şatır'ı ziyaret ederek Mısır'daki askeri darbeyi müzakere etmek istediğini, Şatır'ın ise müzakereyi kendisiyle değil, Mursi ile yapmaları gerektiğini söyleyerek teklifi reddettiğini vurguladı.

Öte yandan İhvan kaynakları, Burns, Muhammed El-Atiye, Al Nahyan ve Leon'dan oluşan heyet ile Mısırlı siyasi şahsiyetlerin pazar günü gerçekleştirdiği görüşmeden bazı detayları paylaştı.

İhvan kaynakları "Mısırlı siyasiler görüşmede heyete, ülkedeki siyasi krizi sonlandırmak için Mursi'nin yerine Şatır ile görüşülmesini önerdi. Bu sebeple heyet, hapishanede bulunan Şatır ile görüşmek için hareket etti . Heyetin Şatır ile görüştürülmek istemesindeki hedef, Mursi'nin mevcut krizi sonlandırmada asıl karar verecek güce sahip olmadığı ve siyasi bir kıymetinin bulunmadığı imajını vermekti.  Bu durumu farkeden Şatır heyete, 'Meşru Cumhurbaşkanı ve bu krizde tek karar sahibi olan Mursi'dir' cevabını verdiği" iddiasında bulundu.

Öte yandan, ABD'nin Kahire Büyükelçiliğindeki üst düzey diplomatik kaynaklar ise Şatır ile görüşmede başarısız olan heyetin, Cumhurbaşkanı Mursi ile görüşebileceğini kaydetti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şatır'ın Arap Batı Heyetinin Müzakere Talebini Reddetmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement