SEDAŞ Zararı Gidermeye Çalışıyor - Son Dakika
Güncel

SEDAŞ Zararı Gidermeye Çalışıyor

SEDAŞ Zararı Gidermeye Çalışıyor

İletken teller üzerinde donan kar buz yüküne dönüştü, kilometrelerce uzunluğundaki iletkenler koptu.

30.01.2012 08:11

Elektrik şebekesinde İletken teller üzerinde donan kar buza dönüşünce, direkler arasındaki iletken tellerde yer alan yüzlerce kilo ağırlığındaki buz yükü, Karasu da enerji nakil hatlarını koparttı ve geniş kapsamlı bir felakete dönüştü. Buz yükünün ana hatlarda iletken telleri koparması nedeniyle alternatif hatlardan İlçeye enerji de alınamadı. Bu durum, Kurudere, Limandere, Darıçayırı ve Yuvalıdere beldeleri ve köylerinde de yaşandı.

Buz yükü enerji nakil hattı ana omurgasında da iletken kopmaları ve izolatörlerin kırılıp, yerinden çıkması şeklinde zarara yol açarken, iletkenlerdeki aşırı buz yükü direkleri yıkamasa da, alçak gerilim şebekesinde de mahalle ve sokak aralarında hat safhada iletkenlerin kopmasına neden oldu. Sahil şeridindeki enerji dağıtım hatları daha çok zarar gördü. SEDAŞ ekipleri iletkenlerin yeniden çekilmesini, kırılan izolatörlerin yenilenmesini sağlayarak, elektrik dağıtım sistemindeki onarım ve yenileme çalışmalarıyla, şehir şebekesini yeniden ayağa kaldırmak için büyük bir mücadele verdiler.

SEDAŞ Acil Hizmet Ekipleri Şebekeye yeniden elektrik verilebilmesi için yapılan çalışmalar sırasında, hava muhalefeti ile de mücadele etmek zorunda kaldılar. SEDAŞ Karasu da özveriyle çalışan 9 ayrı ekiple çalışmalarını sürdürüyor. SEDAŞ Acil Hizmet Ekipleri bölgede yaşanan arızalarla başa çıkmak, enerji alamayan tüm köylerde arızaların giderilmesi için yüksek tempolu bir mücadele verirken, öncelikle yüksek gerilim şebekesinin devreye alınmasına ve kademeli olarak alçak gerilim şebekesindeki arızaların giderilmesine çalışıyorlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel SEDAŞ Zararı Gidermeye Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement