Şili'nin Yeni Devlet Başkanı Bachelet Resmen Görevde - Son Dakika
Dünya

Şili'nin Yeni Devlet Başkanı Bachelet Resmen Görevde

Şili’de devlet başkanlığı seçimlerini kazanan Michelle Bachelet, düzenlenen yemin töreniyle resmen göreve başladı.

12.03.2014 00:08

Şili'de devlet başkanlığı seçimlerini kazanan Michelle Bachelet, düzenlenen yemin töreniyle resmen göreve başladı.

Şili Senatosu'na ev sahipliği yapan sahil kenti Valparaiso'da gerçekleştirilen yemin törenine Arjantin, Ekvador, Peru ve Bolivya gibi Latin Amerika ülkelerinin devlet başkanları katıldı. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun ise törene katılmaması dikkat çekti. Maduro'nun aslında törene katılacağı ancak son anda iptal ettiği öğrenildi. Törende, Bachelet'in boynuna kırmızı, beyaz, mavi renklerindeki devlet başkanlığı kuşağını Şili Senato Başkanı Isabel Allende geçirdi.

Bachelet'in yemin töreninde herhangi bir sorun çıkmazken, başkent Santiago'da yeni Şili lideri karşıtı gösteriler düzenlendi. Çeşitli sloganlar atan göstericiler, Michelle Bachelet'in ülkenin idaresine gelmesini protesto etti.

Şili'de geçtiğimiz Aralık ayında gerçekleştirilen seçimleri, yüzde 62'lik bir oranla kazanan Michelle Bachelet, ülkenin 80 yıllık demokrasi tarihinde en yüksek oy oranı ile seçilen devlet başkanı olmuştu. Bachelet'in ana rakibi muhafazakar Evelyn Matthei ise yüzde 38 oyla epey geride kalmıştı. 2006-2010 döneminde de devlet başkanlığı yapmış olan Bachelet ayrıca yarım yüzyıl içerisinde bu göreve ikinci kere gelen ilk Şilili devlet başkanı oldu. Bachelet, devlet başkanlığı görevini, yine ana rakibi Matthei gibi muhafazakar olan Sebastian Pinera'dan devraldı. - SANTİAGO

Şili\'nin Yeni Devlet Başkanı Bachelet Resmen Görevde
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Şili'nin Yeni Devlet Başkanı Bachelet Resmen Görevde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement