Sivas Yazarlarıyla Buluşuyor" Projesi - Son Dakika
Güncel

Sivas Yazarlarıyla Buluşuyor" Projesi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce başlatılan "Sivas Yazarlarıyla Buluşuyor" projesi kapsamında, Şehit Muhammet Onur Demir Anadolu ile Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinde söyleşi düzenlendi.

27.04.2016 17:48

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce başlatılan "Sivas Yazarlarıyla Buluşuyor" projesi kapsamında, Şehit Muhammet Onur Demir Anadolu ile Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinde söyleşi düzenlendi.

Sivaslı Yazar Şule Köklü, Şehit Muhammet Onur Demir Anadolu Lisesinde gerçekleşen söyleşide, önemli ve anlamlı bir projeyi hayata geçirdiği için Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.

Hayatında kitap okumanın çok önemli yerinin olduğunu belirten Köklü, çocukluğunun geçtiği Zara ilçesindeki eski kütüphanenin kapısında kitap okuyabilmek için beklediği zamanları anlattı.

Öğrencilere, çok kitap okumalarını, sürekli araştırmalarını ve kendilerini geliştirmelerini tavsiye eden Köklü, kitabı "Yanık Maske" hakkında da bilgi verdi.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise projeyi başlattıkları zaman, bu kadar Sivaslı yazar olduğunu tahmin etmediklerini belirtti.

Geleceğin mimarı olan gençlere yeni ufuklar açmayı ve özgüven aşılamayı amaçladıklarını aktaran Altınsoy, "Sizin aranızdan çıkıp, Sivas'ta okuyup, bu toprakta yetişmiş insanların belli yerlere geldiklerini, gelebileceklerini, sizlerin de onları örnek alarak çok önemli yerlere gelebileceğinizi anlatmak için bu projeyi başlattık. Biz, sizlere özgüven aşılamaya çalışıyoruz. Yazmanızı, denemenizi hemşehrilerinizi takip etmenizi, tanımanızı istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Eğitimin yalnızca diplomadan ibaret olmadığını, kişinin kendisini geliştirmediği sürece diplomanın çok fazla bir önem taşımadığını anlatan Altınsoy, şunları kaydetti:

"Biz, eğitimi hep diploma zannediyoruz. İnsan kendisini okul dışında da yetiştirebilir. Eğitimi hep diploma olarak kabul ettiğimiz için diploması olmayan insanlara pek fazla önem vermiyoruz. Elbette profesörlerimiz çok değerli, onların da güzel çalışmaları var ama Necip Fazıl Kısakürek'in profesörlük unvanı yoktu. Ama herkes Necip Fazıl'dan bahseder, Peyami Safa'nın da profesörlük unvanı yok ama birçok profesör Peyami Safa üzerinden araştırma yaparak profesör oluyor. Aşık Veysel'in, Mehmet Akif Ersoy'un profesörlüğü var mı? Dolayısıyla her şey etiket değil, her şey diploma değildir. Önemli olan kişinin kendisini yetiştirmesi ve çalışmasıdır."

Programın sonunda Altınsoy, yazar Şule Köklü'ye plaket takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sivas Yazarlarıyla Buluşuyor' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement