İçişleri Bakanı Soylu: Terör Örgütü Uçak Fabrikası Kurmuş - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Soylu: Terör Örgütü Uçak Fabrikası Kurmuş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sınır ötesi operasyonlarla DAEŞ'ten temizlenen yerlerde bomba üretim tesisleri ele geçirdiklerini belirterek, "Uçak yapmaya bile çalışmışlar. Basit de olsa fabrikalar kurmuşlar." dedi.

23.10.2018 17:32  Güncelleme: 18:49

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sınır ötesi operasyonlarla DAEŞ'ten temizlenen yerlerde bomba üretim tesisleri ele geçirdiklerini belirterek, "Uçak yapmaya bile çalışmışlar. Basit de olsa atölye ve fabrikalar kurmuşlar. Aynı şekilde kendi ülkemizde ele geçirdiğimiz PKK mağaralarında, silahların yanı sıra torna makineleri bile bulduk. Bu mağaralar, deniz seviyesinden 2500-3000 metre yükseklikte. Bazıları 3 katlı ve yerin 100 metre altına doğru gidiyor" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Terör Örgütü Uçak Fabrikası Kurmuş

SOYLU, 19 ÜLKENİN KOMUTANLARINA HİTAP ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uluslararası Jandarmalar Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Birliği'nin (FIEP), Jandarma Genel Komutanlığı'nın ev sahipliğinde, Antalya'nın turizm bölgesi Belek'teki Regnum Carya Otel'de düzenlenen toplantısına katıldı. Soylu'ya Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin eşlik etti. 19 ülkenin jandarma komutanlarına seslenen Bakan Süleyman Soylu, küresel güvenlik anlamında çelişkilerle dolu bir yüzyıl yaşadıklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu: Terör Örgütü Uçak Fabrikası Kurmuş

SAYILARI AÇIKLADI

Birbirine resmi olarak savaş ilan etmiş ve orduları karşılıklı savaşan iki ülke bulunmadığını dile getiren Soylu, "Dünyada askeri harcamalar 2017 için 1.7 trilyon dolardır. Bugün Paris, Berlin ve Avrupa'nın birçok başkentinde ana caddelerde, meydanlarında, metro istasyonlarında makineli silahlarıyla özel harekat polisleri nöbet tutuyor. Bu nöbeti, terör örgütlerine karşı tutuyorlar. Bu örgütlerin kimisi DAEŞ gibi, İslam adına savaştığını söylüyor. Ama benim ülkemde, DAEŞ'e katılacağı için sınır geçiş yasağı konulan yabancı teröristler listesinde, AB vatandaşı olan 9 bin 394 kişi var. Aynı amaçla sınırı geçerken yakalanan AB vatandaşlarının sayısı ise 2011 yılından bugüne kadar toplam 916 kişi" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Terör Örgütü Uçak Fabrikası Kurmuş

TERÖR ÖRGÜTÜ UÇAK YAPMAYI DENEMİŞ

DAEŞ'tan temizlenen yerlerde bomba üretim tesisleri bulunduğunu belirten Soylu, "Uçak yapmaya bile çalışmışlar. Basit de olsa atölye ve fabrikalar kurmuşlar. Aynı şekilde kendi ülkemizde ele geçirdiğimiz PKK mağaralarında, silahların yanı sıra torna makineleri bile bulduk. Bu mağaralar, deniz seviyesinden 2500-3000 metre yükseklikte. Bazıları 3 katlı ve yerin 100 metre altına doğru gidiyor. Bugün kimin kiminle ve neden savaştığı belli olmayan bir güvensizlik ortamı içindeyiz. Radikalizm giderek artıyor ve küreselleşiyor. Terör ve şiddet bir yandan öldürürken, diğer yandan kendi alt yaşam sistemlerini kurguluyor. Düzensiz göçmenleri PYD 500 dolarla bir noktaya bırakıyor. DAEŞ de noktadan alıp yine 500 dolarını alıyor. Bu sahada birbiri ile çatışıyor gibi gözüken, ama gelir kaynakları ve örtüşen suçları 21'inci yüzyılda dünyanın başına beladır." diye konuşu.

İçişleri Bakanı Soylu: Terör Örgütü Uçak Fabrikası Kurmuş
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Soylu: Terör Örgütü Uçak Fabrikası Kurmuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement