Sü Rektörlük Seçimleri - Son Dakika
Yerel

Sü Rektörlük Seçimleri

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektör adayı SÜ Meram Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Mustafa Sait Gönen, rektörlük makamının bir 'temsil" ve ortak aklı ortaya çıkartacak bir 'koordinasyon merkezi' olarak değerlendirdiğini söyledi.

20.09.2011 14:41

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektör adayı SÜ Meram Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, rektörlük makamının bir 'temsil" ve ortak aklı ortaya çıkartacak bir 'koordinasyon merkezi' olarak değerlendirdiğini söyledi.

Gönen, Bera Otel'de düzenlediği basın toplantısında, bir üniversitenin master planının o üniversitenin yasası, stratejik planının öğretim üyelerinin vizyonu ve beklentisi, toplam kalite ölçütlerinin ise çağdaş uygarlık düzeyinin bilimsel ve akademik nitelikleri olduğunu belirtti.

Yunus Emre'nin "Bir sözü söylemek gerek, melekler bile bilmez ola" sözünü anımsatan Gönen, söyleyecek sözü olan herkese kapısının ve yüreğinin açık olduğunu bildirdi.

Gönen, rektörlük makamını bir 'temsil' ve ortak aklı ortaya çıkartacak bir

'koordinasyon merkezi' olarak değerlendirdiğini ifade ederek, sevdasının, ülke sevdası, üniversite sevdası olduğunu vurguladı.

Projelerinden de söz eden Gönen, şunları kaydetti:

"Rektör seçildiğimiz takdirde, her fakülte ve yüksek okulun temsilcilerinin içinde olduğu bir 'Bilim Kurulu' oluşturacağız. Genel bütçeye uygun olarak değişik kaynaklardan sağlanan gelirle beslenen 'Bilimsel Teşvik Fonu'nun oluşturulmasını sağlayacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelen 2023 vizyonu için her fakülteye 5-10-15 yıllık master planları oluşturacağız. Bizden eğitim ve öğretim talep eden herkes için 'Yaşam Boyu Eğitim Projesi' hazırlayacağız. 'YADOP' projesiyle yardımcı doçent arkadaşlarımızın akademik süreçlerini hızlandıracağız. Öğretim üyelerimizin çocukları için 'Kreş ve Anaokulu' çalışması başlatacağız. Gelir getiren hizmetleri yaygınlaştıracağız. Öğretim üyelerimizin uygun fiyatlı konut edinebilmesine imkan tanıyacağız."

Gönen, öğretim üyelerince yazılan bilimsel içerikli kitap ve dergilerin bilimsel kurul tarafından onaylanması halinde baskı ve matbaa hizmetlerinin ücretsiz olacağını dile getirerek, satıştan elde edilen gelirin, masraflar çıktıktan sonra "Telif Hakkı" olarak öğretim üyelerine verileceğini sözlerine ekledi.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sü Rektörlük Seçimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement