(ANKARA) - AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, Sudan Ankara Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Görüşmede, Sudan'a gönderilen insani yardımlar ele alındı.
Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Sudan'da yaşanan iç karışıklıklar sonrasında Hartum başta olmak üzere ülkenin genelinde yaşanan büyük sıkıntılar, zorunlu göç hareketleri ve benzeri olumsuzlukların neden olduğu insani krizler, beslenme, barınma, sağlık gibi pek çok konuda, Türkiye'nin devam eden insani yardım faaliyetleri ve ilgili çeşitli hususlarda değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu.
Büyükelçi Eltayeb, AFAD Başkanlığı koordinasyonunda Sudan'a gönderilen insani yardımlardan dolayı Türk devleti ve milletine müteşekkir olduklarını ifade etti.
Pehlivan, Türkiye adına İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı koordinasyonunda insani yardım faaliyetlerinin devam edeceğini belirtti.
Görüşmeye, AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, Afetlere Müdahale Genel Müdürü Sadi Ergin, Dış İlişkiler Daire Başkanı Muhammet Maruf Yaman ve Uluslararası İnsani Yardım Daire Başkanı Seyfettin Karabulut da eşlik etti.
Son Dakika › Güncel › Sudan'a İnsani Yardımlar Ele Alındı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?