Türk Polis Teşkilatı'nın 169. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Türk Polis Teşkilatı'nın 169. Kuruluş Yıl Dönümü

Türk Polis Teşkilatı\'nın 169. Kuruluş Yıl Dönümü

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Vatandaşımızın, çevresinde oluşabilecek olumsuzluklar durumunda şüpheli durum gördüğünde polisle iş birliği yapmanın vatandaşlık görevi olduğunu unutmaması gerekiyor" dedi.

09.04.2014 16:57

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Vatandaşımızın, çevresinde oluşabilecek olumsuzluklar durumunda şüpheli durum gördüğünde polisle iş birliği yapmanın vatandaşlık görevi olduğunu unutmaması gerekiyor" dedi.

Vali Balkanlıoğlu, Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa Eker ile emniyet personelini makamında kabul etti.

Balkanlıoğlu, kabulde yaptığı konuşmada, Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümünün tüm emniyet mensuplarına hayırlı olmasını temenni etti. "Polis teşkilatımızın yaşı başarıyla, sağlıkla ve huzurla birlikte nice yüz yıllara ulaşsın" diyen Balkanlıoğlu, memleketin huzur ve sükunu, insanların canlarının ve mallarının güven içinde olmasının polislerin fedakar çalışmalarıyla sağlandığını ifade etti.

Vatandaşın polisle iş birliği ve diyaloğunun artarak devam etmesi temennisinde bulunan Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Vatandaşımızın, çevresinde oluşabilecek olumsuzluklar durumunda şüpheli durum gördüğünde polisle iş birliği yapmanın vatandaşlık görevi olduğunu unutmaması gerekiyor. Sonuçta 700 bin nüfusu olan Afyonkarahisar'da bin 500-2 bin polisimiz var. Şimdi vatandaşımızın iş birliği, yardımı ve desteği olmadan ihbar ve şikayetler olmasa, polislerimize yardımcı olunmasa, emniyet ve asayişimizin sağlanması zor olur. Afyonkarahisar'da emniyet ve asayiş varsa insanlar kanunlara, yasaklara uyuyor, vatandaşlarımız polisimizle iş birliği yapıyor anlamına geliyor. Muhakkak olumsuz davranışlar yapan, suç işleyen ve suç işlemeye teşebbüs eden insanlar olacaktır. Önemli olan onları yakalanıp adalete teslim edilmesi, hiç kimsenin yaptığının yanına kalması ve hiçbir kimsenin kanının yerde kalmamasıdır. Bunu en iyi şekilde sağlayan polis teşkilatımızı kutluyorum." - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Polis Teşkilatı'nın 169. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement