Uğur Mumcu'nun Ölümünün 21. Yılı - Son Dakika
Yerel

Uğur Mumcu'nun Ölümünün 21. Yılı

CHP'nin Tarsus ve Silifke ilçe örgütleri ölümünün 21. yılında gazeteci yazar Uğur Mumcu'yu andı.

24.01.2014 16:50

CHP'nin Tarsus ve Silifke ilçe örgütleri ölümünün 21. yılında gazeteci yazar Uğur Mumcu'yu andı.

CHP Silifke ilçe binasında toplanan partililer daha sonra Atatürk Anıtı'na kadar yürüdüler. Atatürk Anıtı'na çelek sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı söylendi.

İlçe Başkanı Çekmen, yaptığı konuşmada, Uğur Mumcu, Doğan Öz, Bedrettin Cömert, Abdi İpekçi, Ümit Doğanay, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Turan Dursun, Ahmet Tanerkışlalı, Gaffar Okan ve Bahriye Üçok'u saygıyla andıklarını kaydetti.

Aydınlanma yolunda ilerlerken aydınlanmanın ışığının kitlelere ulaşmasının engellenmek istendiğini ifade eden Çekmen, "Bilgiden ve gerçeklerden kaçarak karanlık ilişkilerle halkın yarınlarını çalanlar, yaşadıkları korkuyla sürekli baskı ve zulüm yaparlar, ölüm emirleri yağdırdılar" dedi.

CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk de parti binasında düzenlenen anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ve ülke basınının kaybettiği en önemli değerlerden biri olan Uğur Mumcu'yu bir kez daha saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.

CHP Tarsus Kadınlar Kolu Başkanı Gülizar Saçkesen ise yaptığı konuşmada, "Emperyalizmin ve gericiliğin maşası terörizm bağımsız, özgür, çağdaş, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti'ni savunmak ve yüceltmek için mücadele eden aydınları, Uğur Mumcuları, Abdi İpekçileri, Muammer Aksoyları, Bahriye Üçokları, Ahmet Taner Kışlalıları ve daha nicelerini hedef almıştır. Uğur Mumcu'nun ölümünün 21. yıl dönümünde suikast sonucu hayatını kaybeden tüm gazetecileri saygı ve minnetle anarken, bir daha bu tür saldırıların olmamasını temenni ediyorum" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uğur Mumcu'nun Ölümünün 21. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement