Und, Transit Engellerle Mücadele Çalışmalarını Leipzig'e Taşıdı - Son Dakika
Ekonomi

Und, Transit Engellerle Mücadele Çalışmalarını Leipzig'e Taşıdı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Almanya’nın Leipzig kentinde gerçekleştirilen Uluslararası Ulaştırma Forumu (ITF) Yıllık Zirvesi'nde Türk taşımacıların transit taşımalardaki sorunlarını anlatıyor.

22.05.2014 13:51

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Almanya'nın Leipzig kentinde gerçekleştirilen Uluslararası Ulaştırma Forumu (ITF) Yıllık Zirvesi'nde Türk taşımacıların transit taşımalardaki sorunlarını anlatıyor.

UND'den yapılan açıklamaya göre, ITF Yıllık Zirvesi, Almanya'nın Leipzig kentinde başladı. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) bünyesinde faaliyet gösteren ITF tarafından organize edilen ve küresel ulaştırma sektörü temsilcilerinin bir araya geldiği 2014 yılı zirvesine bu yıl 54 ülkenin ulaştırma bakanları katılıyor.

Zirve öncesinde Avusturya- Türkiye ulaştırma heyetleri toplantısında Ro-La (tırların demiryolu ile taşınması) kuyruklarında yaşanan sıkıntıları görüntülerle Avusturya tarafına aktararak transit kotalarında önemli iyileşmeler sağlanmasına vesile olan UND, transit engellerle mücadelesini ITF Yıllık Zirvesi'ne de taşıdı.

Bu yılki zirveye "Altın Sponsor" olarak katılan UND, özel olarak tasarladığı stantta Dünya Bankası, OECD, Avrupa Yatırım Bankası gibi uluslararası kuruluşların temsilcileri ile global firmaların üst düzey temsilcilerinin de aralarında bulunduğu küresel ulaştırma sektörü temsilcilerini ağırlıyor. UND, zirvedeki standında özel olarak tasarlanan görsellerle Türk taşımacıların transit taşımalardaki sorunlarını anlatıyor.

UND, "Transit Oyunu" ile konuya ilgi çekecek

UND yetkilileri, transit kotaları ve diğer kısıtlamalarla profesyonel sürücü vizelerinin, aslında Avrupa ekonomisinin tamamının gelişimini engelleyen, ayrımcı ve çağ dışı korumacılık araçları olduğunu, dünyanın dört bir yanından ulaştırma sektörü temsilcilerine anlatıyor. Zirvedeki stantta görüşlerini, "balonla uçurulmaya çalışılan yükler", "transitte karşılaşılan güçlüklere dair mesaj balonları", "tekeri kırık ve AB yüklerini taşıyan tır maketi" ve video gösterimleriyle ifade eden UND, kendi icadı olan "Transit Oyunu" ile de konuya ilgi çekmeyi planlıyor.

UND, "Kızma Birader" adıyla anılan oyuna benzer bir kurguya sahip "Transit Oyunu"nda, Türkiye'den Almanya'ya karayolu araçlarıyla gerçekleştirilen taşımalarda sınır kapılarında ve Ro-La terminallerindeki beklemeleri, transit ücretleri ve diğer ayrımcı kısıtlamaları içeren zorlu etapları, zar atıp güzergah seçerek en kısa sürede ve en düşük maliyetle geçebilen bir katılımcıya Antalya tatili hediye edecek.

Alman ve Fransız Ulaştırma Bakanlarına sorunlar aktarıldı

Küresel ulaştırma sektörünün üst düzey temsilcilerinin yanı sıra 54 ülkenin ulaştırma bakanlarına ve heyetlerine Türk taşımacıları adına mesajlar ileten UND, standında Almanya Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt ile Fransa Ulaştırma Bakanı Frederic Cuvillier'i de ağırladı. İki bakanın UND standına yaptığı ziyarette, hediyeler ve UND'nin "Transit Oyunu" takdim edilerek, bakanlardan transitte yaşanılan sorunlara çözüm yolunda destekleri talep edildi.

UND'nin, temsil ettiği sektör adına gerçekleştirdiği yoğun lobi çalışmalarına sahne olan ITF Zirvesi'nin ilk gününde Dernek standının ziyaretçileri arasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cüneyd Düzyol ile Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil de yer aldı.

UND, Leipzig çıkarmasının ikinci gününde, yine ulaştırma dünyasının üst düzey temsilcilerine sektörün mesajlarını iletmeye devam edecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Und, Transit Engellerle Mücadele Çalışmalarını Leipzig'e Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement