Uyuşturucuyla Mücadeleye Belediye Desteği - Son Dakika
Güncel

Uyuşturucuyla Mücadeleye Belediye Desteği

Sakarya Büyükşehir Belediyesince kurulan Sosyal Gelişim Merkezlerinin, uyuşturucu ile mücadelede aktif rol oynadığı bildirildi.

04.07.2017 13:31

Sakarya Büyükşehir Belediyesince kurulan Sosyal Gelişim Merkezlerinin, uyuşturucu ile mücadelede aktif rol oynadığı bildirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, yaptığı yazılı açıklamada, Uyuşturucu ile Mücadelede İl Eylem Planı kapsamında Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Bu konuda öncelikle Sakarya merkezin yanı sıra Akyazı ve Geyve ilçelerinde kurulan Sosyal Gelişim Merkezleri aracılığıyla gençlerin ve ailelerinin madde ve madde bağımlığıyla ilgili bilinçlenmesine yönelik çalışmalar yapıldığını anlatan Yüce, 2015-2017 döneminde 3 bin 189 kişinin bu eğitimleri almasını sağladıklarını bildirdi.

Yüce, bu eğitimlerle öncelikli amacın ailelerin, çocukların ve gençlerin 'bir kereden bir şey olmaz' diye başlayan bağımlılık döngüsünün içine girmelerini önleyici tedbirler almalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Her birim mücadele içinde yer aldı

Uyuşturucu ile mücadeleye verilen önemle Sosyal Hizmetler Dairesinin yanı sıra belediyenin diğer birimlerinin de kendi sorumluluk sahası içerisinde mücadelede yer aldığını dile getiren Yüce, şu bilgileri aktardı:

"Aynı dönemde Zabıta Dairesi, market ve büfelerde uyarıcı ve uçucu madde satışının engellenmesine yönelik olarak 200 denetim çalışması gerçekleştirdi. İmar ve Şehircilik Dairesi uyuşturucu satışı ve kullanımına uygun olabilecek metruk binalara yönelik denetimler kapsamında 433 binada denetim çalışması yaparken, 41 metruk binayı ise yıktı. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi uyuşturucu ile mücadele konusunda 2 bin 378 personele eğitim verdi. Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi, SAMEK merkezlerinde ve Gençlik Spor Müdürlüğü kurslarında bin 278 kişinin katıldığı uyuşturucu ile mücadele seminerleri düzenledi. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığımız 13 bin broşür dağıtımı yaparken, 7 bin 900 hastaya ise bilgilendirmede bulundu. Halka İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından 83 bin broşür basımı, 2 bin 300 broşür dağıtımı ve 270 raket, afiş çalışması gerçekleştirdi."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uyuşturucuyla Mücadeleye Belediye Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement