Van'a Giden CHP Lideri Kılıçdaroğlu Yarın Uludere'de - Son Dakika
Politika

Van'a Giden CHP Lideri Kılıçdaroğlu Yarın Uludere'de

Van\'a Giden CHP Lideri Kılıçdaroğlu Yarın Uludere\'de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uludere'de yaşanan olayda kilit noktanın istihbarat olduğunu belirterek, "Bu uçaklar bizim ülkenin uçakları, pilotlar bizim pilotlarımız.

31.12.2011 14:41

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uludere'de yaşanan olayda kilit noktanın istihbarat olduğunu belirterek, "Bu uçaklar bizim ülkenin uçakları, pilotlar bizim pilotlarımız. Türkiye dışından başka bir istihbarattan mı alındı? Bu olayın püf noktası istihbaratta. Genelkurmay'a kim verdi bu istihbaratı? Açıklansın. Yanlış istihbarat 35 yurttaşımızın ölümüne neden oldu. Kimse kendi vatandaşını bombalamaz diyorlar. İşte bombalandı" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu yeni yıla girmek üzere Van'a, Genel Başkan Yardımcıları Birgül Ayman Güler, Ayten Kayalıoğlu, Erdoğan Toprak, Gürsel Tekin ve Mehmet Zeki Gündüz, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ile birlikte Van'a geldi. Kılıçdaroğlu, Van Ferit Melen Havaalanı çıkışında Uludere'deki olayı değerlendirdi. Olayın yanlış istihbarattan kaynaklandığını kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Başbakan'ın Uludere'de yaşananlar ile ilgili yaptığı açıklama beni tatmin etmedi. Yanlış bir istihbarattan kaynaklanan bir olay. Hangi organ tarafından istihbarat verildi? Bu uçaklar bizim ülkenin uçakları, pilotlar bizim pilotlarımız. Türkiye dışından başka bir istihbarattan mı bilgi alındı? Bu olayın püf noktası istihbaratta. Genelkurmay'a kim verdi bu istihbaratı? Açıklansın. Yanlış istihbarat 35 yurttaşımızın ölümüne neden oldu. 'Kimse kendi vatandaşını bombalamaz' diyorlar. İşte bombalandı. Birisi bunun hesabını vermeli. Tabii ki siyasi otorite verecek bunun hesabını. Kamuoyuna doğru bilgi vermek zorundalar. Hesabını siyasilere soracağız, bürokratta soracak halimiz yok. Medyayı burada suçlamanın bir anlamı yok. Medyayı bir anlamda olumsuzluğun sorumlusu yapmak doğru değil. Medyaya kızmak değil, sorduğu sorulara yanıt verilmeli. İzmir'de polis şiddettine maruz kalan bir kadını medya olmasaydı bilmeyecektik. Medya görevini yapıyor."

KILIÇDAROĞLU ULUDERE'YE GİDİYOR

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bugün CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak başkanlığındaki CHP heyetinin Uludere'ye gittiğini, yarın da kendisinin gideceğini belirterek, "Uludere'ye gidip yurtaşları dinleyeceğiz. Kamuoyuna yansımayan sorunları varsa onları da dinleyeceğiz. Ölenler bizim yurtaşlarımız, Allah rahmet eylesin zor bir olay, kolay değil. 35 yurtaşımız bu şekilde ölmesi acı. Bu acıyı paylaşacağız. Bir ekibimiz gitti. Pazartesi bir ekibimiz daha gidiyor" dedi.

Van'LILARIN ACISINI PAYLAŞIYORUZ

Yeni yıla Van'da girmesiyle ilgili olarakta Kılıçdaroğlu, "Vanlılar üzülmesin. Yüreğimiz onlarla, kendilerini yalnız hissetmesinler. Yönetici, milletvekillerimiz Van'da. Van'ı da, Vanlı'yı da çok seviyoruz. Sıkıntılarını biliyoruz. Bütün sıkıntı ve olumsuz koşullara rağmen mutlu olsunlar. Onların yanındayız" diye konuştu.

CHP EKİBİ ULUDERE'DE

Bu arada CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak Başkanlığı'ndan bir CHP heyeti Uludere'ye geçti. Toprak başkanlığındaki CHP heyetinde Ensar Öğüt ve Çetin Soysal bulunuyor. Heyet Uludere'ye gitmek üzere Van'dan hareket etti. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Van'a Giden CHP Lideri Kılıçdaroğlu Yarın Uludere'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement