Yılmaz: "Samsun'a Zarar Vermemek İçin Konuşmadık" - Son Dakika
Politika

Yılmaz: "Samsun'a Zarar Vermemek İçin Konuşmadık"

Yılmaz: "Samsun\'a Zarar Vermemek İçin Konuşmadık"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Yılmaz, Ankara'dan Samsun'a dönüşü esnasında Havza'daki coşkulu karşılamanın ardından AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi.
AK Parti...

04.12.2013 17:31

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Yılmaz, Ankara'dan Samsun'a dönüşü esnasında Havza'daki coşkulu karşılamanın ardından AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından tekrar aday gösterilen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ankara dönüşünde Samsun'un Havza ilçesinde büyük bir kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı. Yaklaşık 500 araçlık konvoyla Samsun'a gelen Başkan Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığı'nda, İl Başkanı Fuat Köktaş ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

AK PARTİ SEÇİM STARTINI VERDİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, teşkilat olarak bugün seçim startını verdiklerini belirterek, "Bizim için başlangıç, bazıları için sonun başlangıcı gibi oluyor. Teşkilatlar olarak bugün seçim startını vermiş olduk. Bundan sonra yavaş yavaş seçim çalışmalarımıza yönelik faaliyetlerini arttıracağız. Aralık ayı sonuna kadar ilçe belediye başkan adaylarımız da belli olacak. Onlarla birlikte Samsun 17 ilçenin tamamını olmak üzere AK Parti'li belediye başkanı ile AK Parti'li belediyecilik anlayışıyla idare etmekte iddialıyız. AK Parti olarak 30 Mart 2014 tarihindeki seçim sonuçlarında ipi göğüsleyen, 17 ilçenin tamamını AK Partili belediye başkanlarıyla idare eden bir hale getirerek yolumuza devam edeceğiz" dedi.

"BÜYÜKŞEHİR ADAYININ BELİRLENMESİYLE ŞEHİR RAHATLADI"

30 Mart 2014 tarihinin Türkiye için önemli bir siyasi olayı olduğunu ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "30 Mart'ı takip eden zaman içersinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa cumhurbaşkanını Türk halkı kendi seçecektir. Ondan sonra da genel seçim olacaktır. 2002 yılından beri Türkiye'mizi yönetmekte olan AK Parti iktidarının 2014 ve 2015 yılındaki seçimlerle birlikte bugüne kadar oylarını arttırarak çizmiş olduğu siyasi trend aynı şekilde yükselecek ve yükselmesi için çaba göstereceğimiz bir siyasi atmosfer olacaktır. 30 Mart 2014 seçimlerinin en belirli adımlarından bir tanesi, şehrimizi ilgilendiren boyutu büyükşehir belediye başkanı adayının tespit edilmesiydi. Dün hepiniz rahatladınız, şehir rahatladı. Büyükşehir belediye başkanını Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da gerekli istişareleri ve değerlendirmeleri yaparak şahsıma tevcih ettiler" diye konuştu.

"19 MAYIS 2019 SAMSUN İÇİN ÖNEMLİ"

19 Mayıs 2019 tarihinin Samsun için çok önemli bir tarih olduğunun altını çizen Yılmaz, "19 Mayıs 1919 tarihinde Kurtuluş mücadelesiyle ilgili Atatürk'ün bu tarihte Samsun'a gelişini önemli bir dönüm noktası olarak görüyorsak, onun 100. yılını da önemlidir. 31 Mart 2014 tarihi sabahından sonra 5 yıl bizler inşallah Samsun'un yönetiminde olacağız. Samsun'u 2019'a hazırlayacağız. Türkiye'nin 2023 vizyonu varsa bizim de 2019 için vizyonumuz olmalı. Bu vizyon Türkiye'nin diğer şehirlerinde olmayan oranda öngörü taşımalı" şeklinde konuştu.

"SAMSUN GÜZELLEŞECEK"

Samsun'da estetikliğe önem vereceklerini belirten Başkan Yılmaz, "Samsun'u önümüzdeki günlerde güzelleştireceğiz. Samsun aslında çok güzel bir şehir. Biraz makyaj ile olduğundan daha fazla güzel olabilir. Şehri biraz makyaj ile güzelleştireceğiz. Önümüzdeki dönem gördüğünüz bütün çirkinlikler yargılayacağız. Eğer bir yerde televizyon anteni, kablosu, klima tesisatı salkım saçak binadan aşağı sarkıyorsa bunları yapanının öyle bir hakkının olmadığını bu görselliği ve çirkinliği oluşturduğunun hakkı olmadığını vurgulayacağız. Çirkin, boyasız, kötü, etrafa çirkinlik yayan bir başka şehir yapısını mutlaka düzene sokmak ve güzelleştirmeye kişilerin mecbur olduğuna dönük hatırlatmayı yapacağız. O yapmıyorsa biz yapacağız, onları borçlandıracağız. Daha ziyade Samsun'da estetiğe önem vereceğiz. 17 ilçemizin 19 Mayıs 2019 yılında hangi mahallesine gidersek gidelim 21. Yüzyılın ilk çeyreğinde orada da yaşayan insanımızı 2023 ve 2019 vizyonuna dönük olan bir çırpınış içersinde olan biz yöneticilerin mahcup olacağı bir eksikliğinin kalmamasını sağlamaya dönük bir hazırlık içersinde olacağız. Ben yaklaşık olarak 1 haftadır belediyenin ekiplerini ilçelere gönderdim. Tek tek oralarda ihtiyaç tespit ediyorlar. Önümüzdeki 5 yıl bugüne koştuğumuzdan daha fazla koşacağız, daha fazla çalışacağız. Daha fazla çalıştığımız takdirde de başaracağımıza inanıyorum. Önümüzdeki 4 ay bu kampanyada çok yoğun bir tempo ile çalışacağız. El ele tutuşacağız. Şehrimizde birlik ve beraberlik ruhunu her zaman yapacağız" ifadelerini kullandı.

"MEDYAMIZ FELAKET TELLALLIĞI YAPMASIN"

Başkan Yılmaz konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter Kenan Şara'nın dışında kaç kişinin daha görevi bırakacağı yönündeki bir soru üzerine Başkan Yılmaz şunları söyledi: "Böyle bir olay yok. Bir devlet memuru hizmet süresi dolduğunda emekli olabilir, başka bir göreve atanabilir. Bu görevler hiç kimselere baki değildir. Medyamız bu şehre fayda sağlayacak, moralini yükseltecek şeylerle ilgilensin. Medyamızın çok sorumluluğu var. Felaket tellallığı yapmaktan, kötümser sinerji ve kötümser vesveseleri yayıp, bunların oluşturduğu olayları, bunlardan nemalanmaya dönük olan şeylerden kurtarırsak eğer, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakırız. Felaket tellallığı yaparsak kimler kazanır? 2.5 aydır Samsun'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı ile ilgili az da olsa bir gerginlik ve stres vardı. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şehrimize zarar verecek, bu süreç içersindeki demokratik sürece gölge düşürecek bir kelime kimse bizim ağzımızdan duymamıştır. Bizim de duygularımız var, biz de insanız, biz de bir şeyler söyleyebiliriz. Biz duvar değiliz, sinir sistemi olan bir insanız. Ama Samsun'a zarar vermemek için konuşmadık. Medyamızdan, sivil toplum kuruluşlarımızdan, iş çevrelerinden, sorumluluk mevkiinde olan ya da olmayan herkesten rica ediyorum, ne olur Samsun'un zarar görmesine sebep olabilecek olan şeylerden uzak duralım. Ölünceye kadar da bu çağrıda bulunacağım." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Yılmaz: 'Samsun'a Zarar Vermemek İçin Konuşmadık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement