Yozgat'ta "Osmanlıyı Doğru Anlamak" Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta "Osmanlıyı Doğru Anlamak" Konulu Konferans

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Yozgat Şubesi ve Bozok Üniversitesi Genç Gönüllüler Topluluğu tarafından "Osmanlı'yı Doğru Anlamak" konulu konferans düzenlendi.

16.12.2015 17:00

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Yozgat Şubesi ve Bozok Üniversitesi Genç Gönüllüler Topluluğu tarafından " Osmanlı'yı Doğru Anlamak" konulu konferans düzenlendi.

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, tarihte Osmanlı Devleti kadar yanlış bilinen başka bir devlet olmadığını söyledi.

Bir insanı tanımak için onun fiziki özelliklerinin yanı sıra edebi, terbiyesi gibi manevi özelliklerine de bakmak gerektiğini ifade eden Şimşirgil, şöyle devam etti:

"İşte devletler de böyledir. Bir devleti sadece toprağı, hazinesi ile anlayamazsınız. Devletin de manevi yönleri vardır. Devleti devlet yapan özellikleri iyi bilmek lazım. Bu yönden baktığımızda bizim devletimiz nasıl bir devlet? Yakın tarihimiz açısından dünyada Osmanlı tarihi kadar yanlış anlaşılan, iftiraya ve hakarete uğramış başka bir devlet yoktur. Selçuklular, Gazneliler'de bizim tarihimiz. Bunlar için böyle bir şey söylemek mümkün değil ama iş Osmanlı'ya gelince onun kadar yanlış bilinen bir devlet yoktur. Lütfen tarihe ideolojik bakmayalım. Tarihi bir ilmi disiplin içerisinde değerlendirelim" dedi.

Tarih şuurunun, milleti millet yapan bir unsur olduğunu ve tarihi çok iyi öğrenmek gerektiğini belirten Şimşirgil, Osmanlı Devleti'nin gücün yanında adaleti de sağladığını vurguladı.

Konferans sonunda Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Özköse konferansa konuşmacı olarak katılan Şimşirgil'e, teşekkür plaketi takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta 'Osmanlıyı Doğru Anlamak' Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement