Zimbabve'deki Devlet Başkanlığı Seçimi - Son Dakika
Güncel

Zimbabve'deki Devlet Başkanlığı Seçimi

Zimbabve\'deki Devlet Başkanlığı Seçimi

Muhalefet, oyların sayılmasını talep ediyor

15.08.2013 14:11

Zimbabve'de iki hafta önce yapılan devlet başkanlığı seçimine hile karıştırıldığı iddiası nedeniyle muhalefet oyların sayılmasını talep ediyor.

Ülkede 31 Temmuz'da yapılan ve Robert Mugabe'nin zaferiyle sonuçlanan seçimin ardından yakında görevi sona erecek Başbakanı Morgan Tsvangirai, oyların yeniden sayılması için avukatı  Lewis Uriri aracılığıyla Yüksek Mahkeme'ye başvuruda bulundu.

Muhalif lider Tsvangirai, hile karıştırıldığı gerekçesiyle, seçim amacıyla ülke genelinde her bölgede kurulan toplam 9 bin sandıkta kullanılan oyların tekrar sayılmasını, yaklaşık 1 milyon kişinin oy kullanmasının engellendiği ve ölen kişiler adına oy kullanıldığı iddialarının da cevaplanmasını istiyor.

Zimbabve'de devlet başkanlığı seçimlerinde Robert Mubage yeniden devlet başkanlığına seçilmiş ancak Tsvangirai devlet başkanlığı ve parlamento seçimlerinin sonuçlarını Anayasa Mahkemesi'ne taşımıştı.

Zimbabve Seçim Komisyonu, ülkede yapılan genel seçimde Devlet Başkanı Robert Mugabe'nin liderliğindeki ZANU-PF partisinin oyların yüzde 61'ini, Tsvangirai'nin partisinin ise yüzde 34'ünü aldığını açıklamıştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zimbabve'deki Devlet Başkanlığı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement