Gaziosmanpaşa'da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Program Düzenlendi - Son Dakika
Kadın

Gaziosmanpaşa'da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Program Düzenlendi

Gaziosmanpaşa\'da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Program Düzenlendi

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen programda, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında kadına yönelik şiddete dikkat çekildi ve Gazze'de yaşanan zulmün son bulması istendi. Programa katılan 250 kadın, döviz ve pankartlarla mesajlarını iletti. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, şiddeti kınayarak Gazze'deki şiddetin son bulmasını istedi. Gaziosmanpaşa Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şerife Süheyla Tuğcu ise şiddetin toplumun değerlerine aykırı olduğunu belirterek, kadına yönelik şiddetle mücadelede daha güçlü bir toplum oluşturulması gerektiğini vurguladı.

24.11.2023 15:58

Gaziosmanpaşa'da bir grup kadın, Gazze'de yaşananlara ve kadına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla eylem yaptı.

Kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında ellerindeki pankart ve dövizlerle Gaziosmanpaşa Meydanı'nda toplandı.

Grup adına açıklama yapan Gaziosmanpaşa Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şerife Süheyla Tuğcu şiddetin her türlüsünün toplumun temel değerlerine ve insan haklarına aykırı olduğunu söyledi.

Eyleme katılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da şiddetin her türlüsünün insanlık suçu olduğunu belirterek "Her türlü şiddete karşı olduğumuzu her platformda ifade ediyoruz. Türkiye'de bu etkinlikler her ne kadar yılda bir hatırlanıyor olsa da çok yol katedildiğini biliyoruz. Özellikle kadınların elde etmiş olduğu imkanlar ve Türkiye'deki müteşebbis kadınların sağladığı gelişmeler Türkiye Yüzyılı'nı ileriye taşıyacak boyutlara ulaşmıştır." diye konuştu.

Usta, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını işaret ederek şunları kaydetti:

"Dünyanın gözü önünde kadınlarımız katledilirken, günahsız çocuklarla birlikte öldürülürken, şiddetle mücadele bir yana dursun oradaki şiddeti görenler bile ne yazık ki duyarsız bir halde seyrediyor. Özellikle Gazze'de öldürülen Müslüman kardeşlerimiz, onların arasında çocuk ve kadınların yer alması içimizi acıtıyor."

Grup açıklamaların ardından dağıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Kadın Gaziosmanpaşa'da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Program Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement