Ifw'de 2. Gün Heyecan Verdi! - Son Dakika
Kadın

Ifw'de 2. Gün Heyecan Verdi!

Ifw\'de 2. Gün Heyecan Verdi!

Antrepo 3’deki Moda Haftası tüm hızıyla sürüyor...

12.10.2012 16:30

İstanbul Fashion Week ikinci güne İstanbul Moda Akademisi'nin 'The Perfect Cut Istanbul' workshop'ı ile başladı. Söyleşide Amerikalı fotoğrafçı ve film yapımcısı Zach Gold ile Hollandalı fotoğraf sanatçıları Petrovsky&Ramone, İstanbul Moda Haftası'nda, moda ve filmin birbiriyle olan etkileşimini podyumda tartıştı. Premsela'nın, moda filmlerine farklı bir bakış açısı getiren The Perfect Cut söyleşi serisi, İstanbul Moda Akademisi, Premsela ve The Netherlands Institute for Design and Fashion'un (DutchDFA'nın) işbirliğinde gerçekleşti.

Niyazi Erdoğan 2013 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu, tasarımcının daha önceki koleksiyonlarında olduğu gibi kendi kişisel tarihinin inişlerini ve çıkışlarını yansıttı ve bu defa tümsekleri, hendekleri, kapanları ve tenkitleri savuşturarak kendi yolunu keşfeden bir erkeğin hikayesini podyuma taşıdı. Yaşamı Julian Schnabel'in "Karanlıktan önce" isimli filmine de konu olmuş Kübalı şair ve romancı Reinaldo Arenas'ın çalkantılarla dolu yıllarından ve hayata tutunma mücadelesinden esinlenen Niyazi Erdoğan, bu ilhamını rahat bir silueti vurgulayan, plaj giyimi ağırlıklı koleksiyonuna yansıtmış.

Niyazi Erdoğan defilesinin ardından IFW'nin tek takı defilesi gerçekleşti. Tasarladığı aksesuar ve takılarla son yıllarda oldukça popüler olan Deniz Kaprol'ün defilesi büyük beğeni topladı. 'Code Of Life/Yaşamın Şifresi' adını verdiği defilesiyle izleyenleri adeta ölümden doğuma süregelen ters bir yolculuğa çıkardı.

Bu yıl 7. Kez düzenlenen İstanbul Fashion Week'te ikinci günün bir diğer defilesi Nihan Buruk defilesiydi. 'Yeni Dünya' isimli koleksiyonuyla doğanın katledilmesine dikkat çeken tasarımcı, defilenin finalinde Burcu Esmersoy'u podyumda görmemizi sağladı...

Günün dördüncü defilesi moda camiasının önde gelen isimlerinden Erol Albayrak'ın defilesiydi. Yoğun ilgi nedeniyle izleyicilerin bazılarının ayakta izlediği defilede frapan tarzın güzel örneklerini gördük. 'La Dolce Vita' adlı 90 parçalık koleksiyonda desen çalışmaları dikkat çekti. Desenler arasında tabii Mona Lisa tablosu da vardı.

IFW'lerin değişmez yüzü Simay Bülbül'ün merekla beklenen koleksiyonunda deri, süet ve işlemelerin karışımından oluşan parçalar vardı. Hardal sarısı, mavi, bej, somon, siyah ve mercan renklerin ağırlıkta olduğu defilede ipek gömlekler, saten ve organze üstler oldukça başarılı bulundu.

Her sezon için düzenlenen defilelerde olduğu gibi bu yıl da sürprizlerle dolu bir defile hazırlayan özlem Kaya'nın önümüzdeki sezon koleksiyonunda spor kesimlerin şık kumaşlarla birleştiği görülüyor. örmelerin ve print desenlerin ağırlıkta olduğu koleksiyonda çoğunlukla ipek kumaşlar kullanıldı. Geçtiğimiz kış sezonunun devamı niteliğindeki koleksiyonda siyah, beyaz, fuşya ve sülfür sarısı renkler dikkat çekiyor.

Mehtap Elaidi 2013 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu, çeşitlendirilmiş dokuları ve sezonun öne çıkan renklerini, kadının içinde rahat hissedeceği formlarla buluşturmuş.. Koleksiyondaki tüm renkler beyazın, aksesuarlar ise altın renginin etrafında örülmüş. Saks mavisi, kırmızı, yeşil, somon rengi, kodak sarısı ve fuşya gibi canlı renklerle bezeli, kendi içinde günden geceye devam eden, giyilebilir tasarımlardan oluşan koleksiyon 11 Ekim akşamı saat 20: 00'de Karaköy Antrepo 3'te sunuldu. Defilenin kreatif direktörlüğünü Barış çakmakçı üstlenirken, defile koreografisi Uğurkan Erez'e, müziklerse Sarp Dakni'ye emanetti.

Coca-Cola'nın işbirliği ile gerçekleşen Studio Kaprol defilesinde koleksiyon; kurallara bazı zamanlarda tamamen karşı gelmenin tarifsiz hissini anlatıyordu. "Pride and glory of the rebellion - Başına Buyrukluğun Gururuna Methiye" isimli koleksiyonda hangi sonuca ulaşmak istediğini bilen siluetler ön planda. Beyaz, taş ve bej tonlarının yanı sıra mavi tonlarından petrol, oranj, bordo ve hakiye kadar uzanan renklerin de göze çarptığı tasarımlarda baskı detayı ile birleşen organze ve yıkamalı kumaşlar koleksiyona dinamik bir yorum kattı. Casual bir ruhun hakim olduğu koleksiyon oldukça genç, modern ve bir o kadar da detaylı parçalardan oluşuyor.

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın Ifw'de 2. Gün Heyecan Verdi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement