İstanbul'un Yeni Trendy Semti Karaköy - Son Dakika
Kadın

İstanbul'un Yeni Trendy Semti Karaköy

İstanbul\'un Yeni Trendy Semti Karaköy

İstanbul'da önce Asmalı sonra Galata derken, trend son zamanlarda yokuştan aşağı Karaköy'e doğru kaydı..

29.05.2012 12:30  Güncelleme: 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaköy'de açılan sanat galerileri, lokantalar, dükkanlar gerçekten çok hoş... Karaköy'ün klasiklerinden Nargile kahveleri; Namlı şarküteri, Güllüoğlu baklavacısı ve Karaköy Balıkçısı Grifin, Liman Lokantası ilk akla gelen isimlerden... Bu eski adreslere şimdi yenileri de eklendi.

Salt Galata

Eski Osmanlı Bankası'nın binası bugün çok şık sergilere ev sahipliği yapan ayrıca içinde çok da hoş Ca'D'oro adlı bir lokantayı da barındıran bir mekana dönüştürüldü... Pazar; Pazartesi hariç hergün Salt'taki sergileri gezebilirsiniz. www.saltonline.org adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Lokanta Maya

Gerçekten çok hoş bir lokanta. Oldukça sade bir dekorasyona sahip bu lokantada fiyatlarda oldukça iyi. 2010 Time Out İstanbul dergisinin en iyi şef ödülünü alan Didem Şenol'un mücveri, köftesi, muhallebisi gerçekten tadmaya değer... 0212 2526884

Bej Kahve

Fransız geçidinin başında yer alan bu yeni kafe akşamüstü içki saatinde oldukça canlı ve eğlenceli oluyor. öğlen ve akşamları da çok keyifli bir menü ile müşterilerine hizmet veriyor.. 0212 2517195

Cafe Ops

Karaköy'ün en yeni mekanı desek çok da yalan söylemiş olmayız. Oldukça doğal bir dekorasyonla yenilenen bu mekan özellikle Pazar günleri Arnavut kahvaltısı tarzı sabah kahvaltısı için çok keyifli bir mekan... Sandeviç, çorba makarna, dürüm gibi daha hafif yemeklerin servis edildiği mekanın telefonu 0212 2450288.

Karaköy Balıkçısı

Hemen Maya'nın yanındaki vitrininde rengarenk kevgirlerin bulunduğu bu güzel lokanta da özellikle geceleri birçok ünlü ile karşılaşmanız içten bile değil.

Ancak Karaköy artık sadece cafe ve lokantaları değil tasarım dükkanları ve sanat galerileri ile de trendy oldu, Galeri Mana, İlmisimya, ArtSümer, Bas, ve İstanbul'74 gibi galerileri gezip hızınızı alamazsanız hemen karşıya geçip Tophane'den BoğazKesen istikametinde yürüyerek daha birçok farklı ve keyifli galeri gezerek sanat dolu bir gün geçirebilirsiniz.

Karaköy'de son olarak da yeni açılan tasarım dükkanlarından biraz bahsetmek istiyorum. Fransız geçidindeki 333 km çok hoş bir tasarım dükkanı. Sadeliğin öne çıktığı bu dükkanı mutlaka gezin.. Yine Fransız geçidindeki Labİstanbul da eğer evinizi yenilemeyi düşünüyorsanız mutlaka uğramanızı tavsiye eddeceğimiz bir adres. Yine bu geçitteki House of Paper'da gerçekten çok hoş. çok farklı ve hepsini alsam isteğini doğuran bu dükkan özellikle keyifli hediye arayanların en özel adreslerinden biri olabilir. Son olarakta Kemankeş Mahallesi'ndeki çok bir tasarım dükkanını, Selda Okutan'ı mutlaka gezin.

Son Dakika Kadın İstanbul'un Yeni Trendy Semti Karaköy - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement