"13. Kısa Ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali" - Son Dakika
Kültür Sanat

"13. Kısa Ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali"

"13. Kısa Ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali"

4 dalda 63 eserin yarıştığı festival ödül töreniyle sona erdi

07.11.2013 20:41

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen "Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali"nde ödüller sahiplerini buldu.

SÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aytekin Can, Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen törende, dereceye giren ve giremeyen bütün öğrencileri tebrik etti.

Festivalin bugün uluslararası boyuta taşındığını belirten Can, "Festivalimize yurt dışından da filmler katıldı. Birçok etkinlik, atölye çalışmaları ve söyleşiler yapıldı. Bu etkinliklere katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Gelecek yıl Kısa-ca'da buluşmak üzere saygılar sunuyorum" dedi.

Kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon dallarında 63 eserin yarıştığı festivalde, dereceye girenlere ödülleri protokol üyelerince verildi. .

En iyi kısa film ödülünü kurmaca dalında "Buhar" filmiyle Anadolu Üniversitesi öğrencisi Abdurrahman Öner, animasyon dalında "Leke" filmiyle Anadolu Üniversitesinden Güven Şahinkanat, deneysel dalda "Döngü" filmiyle aynı üniversiteden Burak Varlık, belgesel dalında ise Akdeniz Üniversitesi'nden "Zarok" filmiyle Muhammet Beyazdağ aldı.

Törene, oyuncular Nihal Alkor, Engin Çağlar, Ahmet Kural, Murat Cemcir, Meltem Miraloğlu ve SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat '13. Kısa Ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement