17. Kısa-Ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

17. Kısa-Ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali

Konya'da düzenlenen "17. Kısa-Ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali"nde, 200'e yakın eser arasından dereceye giren filmlerin yönetmenlerine ödülleri verildi.

08.11.2017 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da düzenlenen "17. Kısa-Ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali"nde, 200'e yakın eser arasından dereceye giren filmlerin yönetmenlerine ödülleri verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle, Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen festivalin ödül töreni, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Fakültenin Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytekin Can, törende yaptığı konuşmada, festivale destek veren Sinema Genel Müdürlüğü ile sponsor firmalara teşekkür etti.

Festivale katılan 200'e yakın eser arasından 67'sinin ön elemeyi geçerek finale kaldığını dile getiren Can, "Sinema ve akademik dünyadan birçok insanı konuk olarak ağırladık. Sinema atölyeleri, oyuncu atölyesi, belgesel atölyesi ve birçok atölye çalışması yapıldı. Festivalimiz ödül alan filmlerin gösterimi, çeşitli üniversitelerden gelen belgeseller, kısa filmler ve uzun metrajlı fimlerle cuma gününe kadar devam edecek. Ödül almak önemli ama ödül alamayan ve festivalimize katılan tüm öğrencilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Önemli olan burada filmlerinin gösterilmesi." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından jüri üyelerine plaket takdim edildi.

Sonrasında, kabare sanatçısı Shai Shahar kısa bir konser verdi.

Ardından, animasyon kategorisinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden Zanna Abasova "Yazar ve Burun", deneysel kategoride Selçuk Üniversitesinden Abdullah Yazıcıoğlu ve Dilara Şahin "56", kurmaca kategorisinde Dokuz Eylül Üniversitesinden Soner Sert "Hasta Bakıcı", belgesel kategoride Selçuk Üniversitesinden Onur Coşkuner ve Hakan Yıldırım "Savrun" eseriyle birincilik ödülü aldı.

Törene, SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Canöz, yönetmenler, sinema ve televizyon oyuncuları, öğretim üyeleri, öğrenciler ile çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 17. Kısa-Ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement