34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı" - Son Dakika
Kültür Sanat

34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"

Şair ve yazar Hüseyin Akın, Türkiye Diyanet Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ iş birliğiyle gerçekleştirilen "34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"ndaki "Ramazan Sohbetleri" etkinliklerinin konuğu oldu.

06.07.2015 20:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şair ve yazar Hüseyin Akın, Türkiye Diyanet Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ iş birliğiyle gerçekleştirilen "34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"ndaki "Ramazan Sohbetleri" etkinliklerinin konuğu oldu.

Akın, Beyazıt Devlet Kütüphanesi'ndeki etkinlikte, "Edebiyatımızda Yalan" konulu bir konuşma yaptı.

Yalanın bir etik bir de sanatsal-edebi tarafının olduğunu anlatan Akın, "Şair, zanni bir sözdür. Şair bir hakikate sevk ediyorsa, bu şiire iyi yaklaşılabilir ama insanı gaflete, nihilizme, hedonizme ve intihara sürüklüyorsa, bu, yalan şiir hükmüne girer" dedi.

Akın, şiirde uyuma gösterilen özenin, edebiyat platformlarında da gösterilmesi gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Şiirin mutlak olan son raddesi, sessizliktir. Çünkü işler yolunda gittiği zaman konuşmaya gerek yoktur. Adem ile Havva yasak meyveyi yedikten sonra konuşmaya başlamıştır. Şeytan, sözü artırır. Büyük şairlerin bazıları, bir yandan şairlik kimliğinden sıyrılmak isterler. Bir şeyin sadece estetik olması değil, etik ve doğru da olması gerekir. Kur'an-ı Kerim, şairlere temkinli yaklaşılmasını söylemekle birlikte, inanan, Allah'ı çok anan şairleri bundan müstesna kılar."

Edebiyatta sıkça geçen yalanları mısralarla örnekleyen Akın, Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek ve Yunus Emre'nin şairlere yönelik eleştirilerinin bulunduğu şiirlerini okudu.

Hüseyin Akın, oturumun ardından dinleyicilerin soruları yanıtladı.

Fuar kapsamında gerçekleştirilen "Ramazan Sohbetleri"ne, Kadir Gecesi'ne kadar 27 yazar katılacak.

Yaklaşık 180 yayınevinin stant açtığı fuarda, edebiyat, tarih, kültür, medeniyet, felsefe ve din alanında yayımlanan kitaplar ile Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, Türkiye Diyanet Vakfı, İSAM, IRCICA ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınları yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement