Antalya Edebiyat Günleri Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Antalya Edebiyat Günleri Başladı

Antalya Edebiyat Günleri Başladı

Antalya Edebiyat Günleri'nin ikincisi, okunan şiirlerle başladı.

24.03.2017 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Edebiyat Günleri'nin ikincisi, okunan şiirlerle başladı.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Antalya Sanatçılar Derneği'nde, Şükrü Erbaş, Ahmet Telli, Ferruh Tunç'un gerçekleştirdiği "Şiir Matinesi" ile başlayan etkinlikte, şairler kendi şiirlerini seslendirdi.

Etkinliği, Öykü Ödülleri'nin Seçici Kurulu'nda yer alan yazar Feyza Hepçilingirler ve Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal de izledi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın katılımıyla Ahmet Telli şiirlerinin sanatın resim, heykel gibi farklı formlarında yeniden yorumlandığı "Renkler, İmgeler, Sözcükler: Ahmet Telli" sergisinin açılışı da yapıldı.

Muratpaşa Belediye Fuayesi'nde açılışı yapılan sergi, Antalya Edebiyat Günleri boyunca ücretsiz gezilebilecek.

Belediye Kültür Salonu'nda düzenlenen etkinlikte ise Turgut Uyar'ın "Denge"sinden Yahya Kemal Beyatlı'nın "Sessiz Gemisi"ne, Kemal Burkay'ın "Gülümse"sinden Nazım Hikmet'in "Seni Düşünmek Güzel Şey"' ve Murathan Mungan'ın "Maskeli Balo"suna kadar bestelenmiş 12 şiir, piyano, keman, çello, gitar, bağlama ve perküsyondan oluşan orkestra tarafından yorumlandı.

"En İyi Öykü" ödüllerinin de verildiği 2. Antalya Edebiyat Günleri'nde, sanat yaşamında 50'nci yılını geride bırakan Zülfü Livaneli'ye de "Onur Ödülü" verilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Antalya Edebiyat Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement