Artnext'e Geri Sayım - Son Dakika
Son Dakika Logo
Kültür Sanat

Artnext'e Geri Sayım

Artnext\'e Geri Sayım
02.10.2012 10:05  Güncelleme: 10:19

ARTNEXT çağdaş sanat alanı "PERSONA" sergisi ile izleyiciye kapılarını açıyor!

ARTNEXT açılış sergisi PERSONA ile yolculuğuna insan zihninin katmanlarını, modern yaşam içerisinde takınılmış roller ve arketipsel kayıtlarımız bağlamında sorgulayarak başlıyor.

Persona, Türkçe karşılığıyla maske, bireyin günlük yaşamındaki ihtiyaçlarını elde edebilmek için geliştirdiği tavrı tanımlar. Çağdaş yaşam içerisinde varolabilmek, uyum sağlayabilmek için çeşitli maskeler takılır. Otomatikleşen bu maskeler git gide gerçek benliğimizin yerini alır.

Sergide yer alan sanatçılar bu fikirler ışığında yapıtlarını oluşturdular. Güncel sergi alanında yer alan 3 farklı Sergileme Odası ve Koridor Alanına yayılan sergi 18 Ekim'de izleyici ile buluşacak.

Taşkın Esin'in Bighorn, Gergedan, Fil ve Geyik gibi hayvan formlarını kullanarak hazırladığı 4 farklı Polyester heykeli RED-Video Room'da sergileniyor. İşlerden biri 2 projeksiyonla heykelin üzerine görüntünün yansıtıldığı video maping tekniği ile derinleşiyor. 3. Boyuttan 4. Boyuta taşınan eserler teknoloji ve insan algısının ilerlemiş düzeyine göndermede bulunuyor. İşler, bilincin evriminde hayvansı enerjilerden bugünkü düzeye gelen insanın bir göstergesi halini alıyor. Duvara asılı hayvan kafaları insanlığa ait en eski anılarda yaşayan izleri izleyiciye hatırlatıyor!

Sergide Ayşe Baysan Yüksel, KONUŞULMAYANLAR/ THE UNSPOKEN, PİYASALAR/ THE MARKET isimli tuval üzerine akrilik işleri ile yer alıyor. White Box 1'de sergilenecek eserlerinde, kendi kimliği ve yaşamında yer alan diğer karakterlerin dışa yansıyan Personaları üzerinden içeriye doğru bir sorgulama yapıyor. İnsanın dışa dönük maskesi veya maskeleri olarak Persona'nın yapay doğasını tuallerinde vurguluyor. Pop Art'dan etkiler taşıyan spontan ve grafiksel anlatımı ironik sahne ve karakterleri ile ifadeleri renkçi bir üslupla hayat kazanıyor.

Galerinin White Box 2 alanında sergilenecek, Mert Yavaşca'nın tuallerinde desen hakimiyeti ile birlikte keskin anlatım tarzı göze çarpıyor. FIRTINA/STORM ve KASIRGA/TORNADO isimli eserlerle sergiye katılan sanatçı, izleyiciye güçlü ve sorgulayan kompozisyonlar sunuyor. Tuali bir ayna gibi kullanan sanatçı görünmez ego, bilinç, bilinçdışı ve kompleksler gibi kavramların imgelerini tual üzerinde görünür kılıyor.

Son dönemlerin güçlü çıkış yapan genç sanatçılarından Alper Bıçaklıoğlu sergide "OTOMORFOZ" serisinden 4 farklı tual işi ile yer alıyor. Eserler boya ve kolaj teknikleri ile 3. Boyuta da taşıyor. İnsan bilincinin evrimini ve teknoloji ile hızlanan dönüşümünü sorguladığı, "OTOMORFOZ" serisi Alper Bıçaklıoğlu'nun diğer işlerinde de açıkça görülen derinlikli ve çarpıcı üslubunda üretilmiş.

Sergi 13 Kasım'a kadar ARTNEXT'de görülebilir.

1.SERGİ ARTNEXT

18 EKİM-13 KASIM -2012/ 17. KAT-WİNDOWİST TOWER

Açılış Kokteyli: 18 Ekim@ARTNEXT

Saat: 19:00 - 23:00

Sergide yer alan sanatçılar; Ayşe Baysan Yüksel, Alper Bıçaklıoğlu, Taşkın Esin, Mert Yavaşca

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Artnext'e Geri Sayım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement