Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri 'Niyaz' ile Başlıyor! - Son Dakika
Kültür Sanat

Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri 'Niyaz' ile Başlıyor!

Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri \'Niyaz\' ile Başlıyor!

Avea, geleneksel ve moderni, yerel ve küreseli harmanlayan usta isimleri, müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

23.10.2012 12:59

Avea, geleneksel ve moderni, yerel ve küreseli harmanlayan usta isimleri, Vaye İletişim organizasyonu ile "Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri" kapsamında müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Bugüne kadar Gypsy Queens, Diego El Cigala, Marianne Faithfull ve Luz Casal gibi dünyanın pek çok ülkesinden müzik dünyasında iz bırakan isimleri ağırlayan Avea Sıra Dışı Müzik konserler serisi, dördüncü yılında yine iddialı bir program oluşturdu.

4. Avea Sıra Dışı Müzik konserlerinin ilki, dünyaca ünlü, İran asıllı grup NİYAZ ile İstanbul'da 9 Kasım Cuma ve Ankara'da 13 Kasım Salı akşamı gerçekleşecek.

Niyaz Sizi Mistik Bir Yolculuğa Davet Ediyor!

Azam Ali'nin benzersiz sesi, Loga Ramin Torkian'ın büyülü akustik/elektrik düzenlemeleri ve Grammy adayı prodüktör/remiks ustası Carmen Rizzo'nun öncü elektronik ses örgüleriyle zihinlerimizde yer eden Niyaz, zengin Sufi mistisizmiyle, Orta Doğu'nun şiir ve türkülerini akustik enstrümanlar ve modern elektronik müziğin tınılarıyla buluşturuyor.

Montreal'de müzik yaşamını sürdüren NİYAZ, eleştirmenler tarafından çığır açan bir topluluk olarak görülüyor. 2005 yılında yayınladıkları ilk albümlerinden bu yana, sayısız önemli festival ve konserde sahne alan NİYAZ, bu yıl Mayıs ayında yayınladığı "SUMUD" adlı albümüyle gündemde. Şu anda ülkemizdeki müzik marketlerde en çok satılan yabancı albümler listelerinin üst basamaklarında yer alan "SUMUD", Arapça bir kelime olarak "sebat" anlamına geliyor. Albüm ,insan ruhuna dair felsefi arayışlar, adaletsizlik ve eşitsizliklere karşı umut dolu mesajlar, güzellik, kültürel çoğulculuk, özgürlük gibi temaları ele alıyor.

Grubun ilk albümü olan "Niyaz" (2005) yılında, "Nine Heavens" adlı 2 CD'den oluşan 2. albümü ise 2008 yılında müzik severlerle buluştu. Grup son albümleri 'SUMUD'u ise 2012 Mayıs ayında piyasaya sürdü.

Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında gerçekleşecek olan NİYAZ konserleri, büyüleyici müziği ve performansı ile İstanbu'da 9 Kasım Cuma akşamı İstanbul Kongre Merkezi, Harbiye Oditoryum'unda ve Ankara'da 13 Kasım Salı akşamı MEB Şura Salonun'da...

Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri devam edecek!

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri 'Niyaz' ile Başlıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement