Türkiye'nin önemli mutfak kültürüne sahip kentlerinin başında gelen Şanlıurfa'da baklavacılar, Ramazan Bayramı öncesi ülkenin çeşitli illerinden gelen yoğun talebi karşılayabilmek için hummalı bir çalışma sürdürüyor.
Şanlıurfa'ya özgü sade yağ, sert buğday unu ve fıstık kullanılarak yapılan baklava, zahmetli bir yolculuğun ardından sofralara ulaşıyor. Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla çalışmalarını hızlandıran baklava ustaları, özellikle gece saatlerinde çalışarak siparişleri yetiştirebilmenin tatlı heyecanını yaşıyor.
Ramazanda sıcak havanın da etkisiyle umdukları ilgiyi bulamayan baklavacılar, bayramda çeşitli illere yapacakları satışlarla bu kaybı telafi etmeyi amaçlıyor.
Kilogramı 30-70 lira arasında değişen baklavaya vatandaşlar ilgi gösteriyor.
Kentte yaklaşık 40 yıldır baklavacılık yapan Mehmet Üstüneller, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaliteli bir ürün elde edebilmek için hem kullanılan malzemenin hem de ustanın iyi olması gerektiğini ifade etti.
İşlerini iyi yaptıkları için özellikle il dışından yoğun talep aldıklarını anlatan Üstüneller, şunları kaydetti:
"Son günlerde yoğunluğumuz arttı. Buradan farklı kentlere giden insanlar, hediyelik olarak baklava alırken, birçok ilden ise telefon veya internetle sipariş veren müşterilerimiz oluyor. Müşterilerimizin ihtiyacına cevap verebilmek için için gece gündüz çalışıyoruz. Bizim ürünlerimiz kullandığımız sade yağ, fıstık ve undan dolayı çok lezzetli. Bu kaliteyi tüm ülkeye yaymak istiyoruz. Başta İstanbul ve İzmir olmak üzere Trabzon, Erzincan gibi birçok ilden müşterilerimizden siparişler aldık bunları kargo yoluyla bayrama kadar ulaştırmayı hedefliyoruz."
Müşterilerden Emine Çelik de buradaki baklavayı çok beğendiklerini ve farklı aromasından dolayı sürekli buradan alışveriş yaptıklarını söyledi. Çelik, bayram dolayısıyla baklava alıp il dışındaki tanıdıklarına hediye olarak gönderdiklerini aktardı.
Son Dakika › Kültür Sanat › Baklavacılarda 'Bayram Bereketi' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?