Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Devlet Tiyatroları 19 oyun, Devlet Opera ve Balesi 6 eser ve 1 konserle izleyicinin karşısına çıkacak.

28.02.2013 09:27  Güncelleme: 09:38

Devlet Tiyatroları 19 oyun, Devlet Opera ve Balesi 6 eser ve 1 konserle izleyicinin karşısına çıkacak.

Grimm kardeşlerin ünlü masalı "Bremen Mızıkacıları", başkentli minik sanatseverlerle 3 Mart'ta buluşacak.

Hale Kuntay'ın çevirdiği, Zeynep Çelen Tamer'in rejisörlüğünü yaptığı iki perdelik müzikal oyunda, yaşlandıkları ve eskisi gibi iş yapamadıkları için kendilerini işe yaramaz olarak gören ve bu yüzden evlerini terk eden Düldül, Karabaş, İbikli ve Mırnav'ın hep birlikte Bremen'e doğru yola çıkmalarıyla başlayan olaylar anlatılıyor.

-Tiyatro-

Akün Sahnesi:

Erdal Beşikçioğlu'nun oynadığı "Bir Delinin Hatıra Defteri" hafta boyunca seyredilebilecek. Oyunun proje tasarımı ve yönetmenliğini Cem Emüler, dekor ve giysi tasarımını ise Sertel Çetiner üstleniyor.

"Pal Sokağı Çocukları" 2 Mart'ta, "Fosforlu Cevriye" 5 ve 6 Mart'ta sahnelenecek.

Altındağ Tiyatrosu:

Semih Sergen'in yazıp yönettiği, "Bir Hilal Uğruna" adlı oyun hafta boyunca temsil verecek.

Bursa DT, Eric Emmanuel Schmitt'in yazdığı, Mustafa Kurt'un yönettiği "Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetler" oyununu, 5 ve 6 Mart'ta seyirciyle buluşturacak.

Büyük Tiyatro:

Orhan Asena'nın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği "Hürrem Sultan", 1 ve 3 Mart'ta, Kenan Işık'ın Şeyh Galib'in eseri Hüsn-ü Aşk'tan esinlenerek yazdığı "Aşk Hastası", 5 Mart'ta seyredilebilecek.

Cüneyt Gökçer Sahnesi:

Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği, Edmond Rostand'ın yazdığı, Sabri Esat Siyavuşgil'in çevirdiği "Cyrano de Bergarac" hafta boyunca sahne alacak. Oyunda Durukan Ordu, Zeynep Yasa, İrfan Kılınç, İsmet Numanoğlu ve Edip Tümerkan rol alıyor.

"Hürrem Sultan" 5 Mart'ta temsil verecek.

Küçük Tiyatro:

İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı "Çirkin" bugün, yarın ve 2-3 Mart'ta izleyicinin karşısına çıkacak. 13 yaş üstü izleyicinin seyredebileceği yapım, çirkinlik ve güzellik kavramlarını yüzleştiren, estetik çılgınlığının peşinden koşan, şaşırtıcı, kışkırtıcı, dengelerle oynayan, kuralları altüst eden bir kara komedi örneği.

Shakespeare'nin aynı adlı eserinden uyarlanan "Venedik Taciri" ise 5 Mart'ta görülebilecek.

Oda Tiyatrosu:

Bir müzisyen üzerinden toplumun, bireyin, müziğin, cinselliğin, hiyerarşinin dedikodusunu yapan "Kontrabas" ise bugün, yarın ve 2 Mart'ta izlenebilecek.

"Hüzzam" 5 Mart'ta temsil verecek.

Stüdyo Sahne:

"Jerry ve Tom" hafta boyunca görülebilecek.

İrfan Şahinbaş:

"Yastık Adam" bugün ve 2 Mart'ta, Brecht'in yazdığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği "Cesaret Ana ve Çocukları" 6 Mart'ta izlenebilecek.

Şinasi Sahnesi:

Stephen King'in yazdığı, Sinemis Candemir'in çevirdiği "Dolores Claiborne", bugün, yarın ve 2 Mart'ta sahnelenecek.

"Karlar Kraliçesi", 3 Mart'ta minik sanatseverler için sergilenecek.

"Soğuk Bir Berlin Gecesi", 5 ve 6 Mart'ta görülebilecek.

-Opera-

Opera Sahnesi: "Notre Dame'in Kamburu" balesi bugün sanatseverlerle buluşacak.

"Saray'dan Kız Kaçırma" operası, 4 Mart'ta sahnelenecek. "Macbeth" operası da 2 Mart'ta izlenebilecek.

"Karyağdı Hatun" operası, 6 Mart'ta temsil verecek.

Operet Sahnesi: "Seçkin Bestecilerden Düetler" konserinde 3 Mart'ta, Gölge Şekeranber, Ferda Yetişer ile Aylin Özuğur, Rossini, Tchaikovsky ve Beethoven gibi bestecilerin eserlerini icra edecek.

"Bir Tenor Aranıyor" müzikali 5 Mart'ta sahnelenecek.

Leyla Gencer Sahnesi: Çocuk müzikali "Bremen Mızıkacıları", 3 Mart'ta izlenebilecek. Burcu Altınel, Güliz Akalın, Semih Aşık, Can Kayalık, Halil Turgut, Yağmur Bayrakdarlar, Zeynep Çelikkanat, Esra Şahin Çapanoğlu, Sibel Kızılateş, Murat Beşik, Fuat Sadık, Esra Şahin Çapanoğlu, Bekir Koçtürk ve Özgür Özer'in rol aldığı müzikal oyun 3 Mart'ta Leyla Gencer Sahnesi'nde Ankara prömiyeri yapacak.

-CSO-

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), bugün ve 1 Mart'ta CSO Konser Salonu'nda saat 20.00'de, şef Ayyub Guliyev yönetiminde konser verecek. Konserde Richard Strauss'un "Obua Konçertosu", Gioacchino Rossini "Tema Varyasyonlar Klarinet için", Kara Karayef "Yedi Güzeller Balesinden Seçkiler", Fikret Amirov "Azerbaycan Kapriçyosu" ve Nikolay A. Rimski-Korsakov "İspanyol Kapriçyosu" eserleri icra edilecek.

-Cer Modern-

CerModern'de geleneksel hale gelen Edebiyat Söyleşileri, Mine Söğüt ile devam edecek. Etkinliklerin ücretsiz olacağı söyleşide Söğüt, 1 Mart'ta, saat 19.30'da edebiyat tutkunlarıyla buluşacak.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement