"Grand Trıo"nun Türkiye Prömiyeri İçin İstanbul’a Geliyor! - Son Dakika
Kültür Sanat

"Grand Trıo"nun Türkiye Prömiyeri İçin İstanbul’a Geliyor!

"Grand Trıo"nun Türkiye Prömiyeri İçin İstanbul’a Geliyor!

31 Ocak, Pazartesi Günü CKM'de, Piyanist Besteci Emir Gamsızoğlu Tarafından Kurulan İstanbul Trio'nun Seslendireceği "Grand Trio" Adlı Eserinin Türkiye Prömiyerine Katılacak.

20.12.2010 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pulitzer Ödülü de dahil olmak üzere çok sayıda ödüle sahip David Del Tredici; neo-romantik müzik akımının babası kabul ediliyor. Eserleri, birçok büyük Amerikan ve Avrupa orkestrası tarafından seslendirilen Del Tredici; bestelerinde edebiyattan, özellikle James Joyce, Lewis Carroll gibi efsanevi yazarların yapıtlarından ilham alıyor. Yaşayan en önemli besteciler arasında gösterilen Del Tredici'nin, "Paul Revere's Ride" isimli eseri ise, 2006 yılında En İyi Yeni Klasik Kompozisyon dalında 49. Grammy Ödülleri'ne aday gösterildi, yayımlanan birçok eseri en çok satanlar listesine girdi.

Kişilikli ve cesur besteleri ile tanınan başarılı besteci, son yıllarda "String Quartet No 1", "Grand Trio" ve piyanodaki dehasını ortaya koyan çok sayıda solo piyano eseriyle, oda müziğinin samimi dünyasına yöneldi. David Del Tredici; kompozisyon dersleri verdiği "The City College of New York"ta, piyano dersleri veren başarılı piyanist-bestecimiz Emir Gamsızoğlu'nun daveti üzerine bu özel konserin onur konuğu olacak. Kendisinin 2006'daki dünya prömiyerinden bugüne kadar sadece birkaç kez seslendirdiği "Grand Trio" adlı eseri, zorluğu nedeniyle çok iyi bir piyanist olan bestecinin de içinde bulunduğu birçok usta müzisyen icra etmekten kaçınıyor.

Türkiye prömiyeri İstanbul Trio tarafından gerçekleştirilecek "Grand Trio" adlı eser; yazılmış, icrası en güç piyanolu üçlülerden olarak gösteriliyor. Emir Gamsızoğlu (piyano), Cem Çetinkaya (çello) ve Deniz Toygür'den (keman) oluşan İstanbul Trio'nun "Grand Trio" adlı eseri seslendireceği konser; 31 Ocak 2011, Pazartesi günü saat 20:00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde (CKM) gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Grand Trıo'nun Türkiye Prömiyeri İçin İstanbul’a Geliyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement