İDSO'dan Meleklerin Şarkı Söylediği Mozart Senfonisi - Son Dakika
Kültür Sanat

İDSO'dan Meleklerin Şarkı Söylediği Mozart Senfonisi

İDSO\'dan Meleklerin Şarkı Söylediği Mozart Senfonisi

İDSO Nisan ayının ilk konserini Şef Raoul Grüneis ve Solist İdil Biret ile birlikte 5 Nisan Cuma günü Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirecek.

04.04.2013 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) Nisan ayının ilk konserini Şef Raoul Grüneis ve Solist İdil Biret ile birlikte 5 Nisan Cuma günü saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirecek. Klasik müzik keyfini doyasıya yaşacağınız bu konserde W. A. Mozart'ın 24 No'lu Piyano Konçertosu ile yine Mozart'ın 40 No'lu Senfonisi seslendirilecek.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Cemal Reşit Rey yönetiminde 1945 yılında kuruldu. Klasik müzik severlere 67 yıldır sanat keyfini yaşatan orkestra, AKM'nin tadilatı nedeniyle bu yıl, Fulya Sanat Merkezi, Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi, Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda konserlerine devam etmektedir.

Nisan ayı konser programını zengin bir repertuarla dinleyicilerine sunan İDSO, ayın ilk konserinde Şef Raoul Grüneis ile Solist İdil Biret'i ağırlayacak. Şef Raoul Grüneis, A. Reimann ve D. Fischer - Dieskau'nun master sınıflarında olağanüstü tecrübeler kazandı. Grüneis, İstanbul ve Ankara operalarına da konuk şef olarak davet edildi.. Raoul Grüneis'in çalışmalarındaki başarısının sırrı geleneksel repertuarı hem Barok hem Çağdaş Müziği kapsayan geniş repertuarından kaynaklanmaktadır.

Program Solist İdil Biret'in seslendireceği W. A. Mozart'ın Piyano Konçertosu No.24 KV 491 eseriyle başlayacak. Üç yaşında piyano yeteneğiyle fark edilen Biret, ilk derslerini Mithat Fenmen'den aldı. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün önerisi ile TBMM'nin 1948 yılında çıkardığı özel kanunla sekiz yaşında Fransa'ya gönderildikten sonra büyük Fransız müzisyeni Nadia Boulanger'in gözetiminde Paris Konservatuarı'nda okuyarak on beş yaşında birincilikle mezun oldu. Dünyanın önde gelen şefleriyle birlikte çalan İdil Biret, beş kıtayı kapsayan iki bine yakın konser vermiş ve birçok festivale katılmıştır. İdil Biret'in müzik üzerine düşüncelerini ve yaşam hikayesini konu alan "Fransa'da Bir Türk piyanisti" adlı kitap Fransa'da yayınlanmasından sonra 2002 yılında Türkçeye tercüme edilip, ülkemizde "Dünya sahnelerinde bir Türk piyanisti" adıyla yayınlandı.

İDSO konseri, W. A. Mozart'ın Senfoni No. 40 Sol minör KV 550 eseriyle sona erecek. Mozart'ın bu senfonisini birçok eleştirmen acının anlatımı olarak tanımlasa da, Schubert "Onda meleklerin şarkı söylediklerini duyabiliriz" diye yorumlamıştır.

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Tarih: 5 Nisan 2013 Cuma

Saat:20.00

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO)

Şef: Raoul Grüneis

Solist: İdil Biret ( Piyano)

Program: W. A. Mozart Piyano Konçertosu No.24 KV 491

W. A. Mozart Senfoni No. 40 Sol minör KV 550

Gelecek Konser: İDSO konseri 12 Nisan Cuma günü saat.20.00'de Fulya Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek. Şef Lukasz Borowicz ile Solist Elina Vahala'nın (Keman) yer alacağı bu konserde S. Moniuszko'nun Halka Operası Uvertürü, M. Bruch'ın 1.Keman Konçertosu ile L.v. Beethoven'ın Senfoni No.7 eseri seslendirilecek.

Bilet Satış Yerleri:

Ana Gişe: T aksim Meydanı AKM Önü Tel: 0212 232 23 53

Konser Öncesi: Caddebostan Kültür Merkezi Gişesi

Online Gişe: mybilet.com

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat İDSO'dan Meleklerin Şarkı Söylediği Mozart Senfonisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement