Iraklı Öğretmenin Fedakarlığı - Son Dakika
Kültür Sanat

Iraklı Öğretmenin Fedakarlığı

Iraklı Öğretmenin Fedakarlığı

Diyala kentinde öğretmen olan Ali Sabah Casim, servis tutacak maddi imkanı olmayan öğrencilerini her sabah kendi pikabıyla evlerinden alarak okula getiriyor Öğrenciler, öğretmenlerinin feda...

19.11.2013 14:33

Irak'ın Diyala kentinde öğretmen olan Ali Sabah Casim, maddi imkanı olmayan öğrencilerini her sabah kendi pikabıyla evlerinden alarak okula getiriyor.

Muammel Tabuk köyündeki bazı aileler, maddi imkanlarının elverişli olmaması nedeniyle çocukları için servis tutamıyorlardı. Öğrenciler, servis yokluğu nedeniyle her gün 7 kilometre uzaklıktaki Arap Zekim İlköğretim Okulu'na yürüyerek gidip geliyordu. Zaman zaman sıkıntı yaşayan çocukların durumu, ailelerini endişelendiriyordu.

Öğrencilerin tehlikeli yolculuğu öğretmenleri Ali Sabah Casim'in devreye girmesiyle sona erdi. Casim, kendi pikabıyla her sabah evlerinden aldığı öğrencileri, ders bittikten sonra eve bırakıyor. Öğrencilerinin okuması için kendi pikabıyla gönüllü servis hizmeti veren Casim, ailelerden bunun için herhangi bir ücret almıyor.

Matematik öğretmeni Casim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların daha önce yürüyerek 7 kilometre uzaktaki okula gittiklerini, bunun hem güvenlik hem de ulaşım açısından sıkıntı oluşturduğunu belirterek, "Çocukların yürüyerek okula gidip gelmesinden korktuğum için ben de taşıma görevini üstlendim" dedi.

"Pikap da tehlikeli ama başka çaremiz yok"

Pikap olması nedeniyle yaptığı hizmetin çocuklar için tehlikeli olduğunun farkında olduğunu anlatan Casim, "Başka araç bulamadığım için kendi pikabımla çocukları alıyorum. Çocuklar, etrafı demir korkuluklarla çevrili pikapta ayakta yolculuk yapıyorlar. Zaman zaman sıkıntı yaşıyorlar. Ancak saatlerce yürümektense pikapla gitmeyi tercih ediyorlar. Ben de bir sıkıntı yaşanmaması için en güzel yolu kullanıyorum ve oldukça yavaş sürüyorum" diye konuştu.

Öğrenciler memnun

Pikapla yolculuk tehlikeli olsa da öğrenciler, şimdilik öğretmenleriyle okula gidip gelmekten memnunlar. Duygularını AA muhabirine anlatan İnas Celil (8), "Beş kardeşiz. Üçümüz ilkokula gidiyoruz. Öğretmenimiz, bizi her gün okula götürüp getiriyor, onu çok seviyorum" dedi.

4 kardeşiyle birlikte okula gittiklerini belirten 3'üncü sınıf öğrencisi İbrahim Mein de Casim öğretmenlerinin desteğiyle okula gittiklerini kaydetti. İbrahim, yolların kötü olması nedeniyle zaman zaman pikabın sallandığını belirterek, "Böyle durumlarda birbirimize tutunuyoruz. Ancak pikabın etrafı demir korkuluklarla kapatıldığı için düşme korkumuz yok" şeklinde konuştu.

Okumak istediği için gerekirse okula yürüyerek gidip geleceğini anlatan Halil Baliğ (7) ise öğretmen olmak istediğini ifade etti. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Iraklı Öğretmenin Fedakarlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement