Kazakistan'da "Hoca Ahmet Yesevi ve Günümüzdeki İzleri" Sempozyumu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kazakistan'da "Hoca Ahmet Yesevi ve Günümüzdeki İzleri" Sempozyumu

Kazakistan\'da "Hoca Ahmet Yesevi ve Günümüzdeki İzleri" Sempozyumu
04.11.2016 09:23

ASTANA (AA) – Kazakistan'da "Hoca Ahmet Yesevi ve Günümüzdeki İzleri" sempozyumu gerçekleştiriliyor.

ASTANA (AA) – Kazakistan'da "Hoca Ahmet Yesevi ve Günümüzdeki İzleri" sempozyumu gerçekleştiriliyor.

Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği ve Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından düzenlenen sempozyuma çok sayıda Türk ve Kazak bilim adamı katılıyor.

Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Genel Başkanı Mustafa Özcivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada etkinliğin UNESCO tarafından Ahmet Yesevi Yılı ilan edilmesi dolayısıyla yapıldığını anımsattı.

Özcivan, "Sempozyumun amacı, Kazakistan'da ve Orta Asya'da İslamiyet'in piri kabul edilen Hoca Ahmet Yesevi'nin Anadolu'daki pirlere olan etkisini anlatmaktır." dedi.

Sempozyumun yapılmasında akademisyenlerin büyük katkı sağladığına işaret eden Özcivan, çalışmaların kitap haline dönüştürüleceğini ifade etti.

Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansının (TİKA) da destek verdiği sempozyum bugün sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kazakistan'da 'Hoca Ahmet Yesevi ve Günümüzdeki İzleri' Sempozyumu - Son Dakika


Advertisement