MUSTAFA ÇİFTÇİ - Osmanlı Padişahı 4. Murat'tan adını alan ve kış mevsiminde soğuk havanın etkisiyle kısmen donan Muradiye Şelalesi, doğa turizmine meraklı ziyaretçilerine kapılarını açıyor.
İl merkezine 80 kilometre uzaklıkta bulunan Bendimahi Çayı üzerindeki Muradiye Şelalesi, 50 metre yükseklikten akan suyuyla yaz ve kış aylarında fotoğraf tutkunlarının vazgeçilmez mekanları arasındaki yerini alıyor.
Adını Bağdat seferine çıkan Osmanlı Padişahı 4. Murat'tan alan şelale, her mevsim ziyaretçilerine görkemli bir manzara sunuyor. Sadece görüntüsü ile değil çevresini güzelleştiren doğasıyla da Türkiye'nin önemli güzelliklerinden biri olan şelale, her mevsim oluşan ayrı bir manzarayla doğaseverlerin karşısına çıkıyor.
İlkbahar mevsiminde rengarenk çiçekleriyle yüzünü gösteren şelale, kış aylarında ise Pamukkale travertenlerini andıran buzdan kristalleriyle yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapıyor.
Urartulara uzun yıllar "Tuşpa" adıyla başkentlik yapan ve daha sonra Medler, Persler, Makedonlar, Selevkoslar, Ermeniler, Partlar, Romalılar, Sasaniler, Bizanslılar, Selçuklular, İlhanlılar, Celayirliler, Karakoyunlular, Akkoyunlular, Safeviler ile son olarak Osmanlıların hakimiyetine giren Van, Muradiye şelalesinin yanı sıra Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda bulunan Ermeni kilisesiyle de dikkatleri üzerine çekiyor. - Van
Son Dakika › Kültür Sanat › Muradiye Şelalesi'nde Kış Güzelliği - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?