Mürüvvet Durak "Mixed / Karışık" Resim Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Mürüvvet Durak "Mixed / Karışık" Resim Sergisi

Mürüvvet Durak "Mixed / Karışık" Resim Sergisi

Mürüvvet Durak "Mixed / Karışık" adlı resim sergisinde farklı konseptlerin birleşiminden oluşan eserlerle sanat severleri karşılıyor...

13.02.2016 13:59  Güncelleme: 14:02

Farklı kültürlerin, farklı kültürlerle etkileşimini ortak bir noktada birleştirerek, farklı yaşam sahnelerini konu alan değişik tekniklerin bir arada kullanıldığı eserlerinin konseptiyle, sanat severleri farklı duygu, algılamalara ve farklı düşsel dünyaya davet ediyor.

Altıncı kişisel sergisi olan "Mixed/ Karışık" adlı resim sergisi 15 - 21 Şubat 2016 tarihleri arasında Akatlar Kültür Merkezi Sanat Galerisinde görülebilir. Sergi Beşiktaş, Zeytinoğlu Cad. No: 8'deki Akatlar Sanat Galerisinde 15 Pazartesi 2016'de 18:00 - 20:00 saatleri arasında kokteyl ile açılacak.

Günümüzün son dönemlerde başarılı işlere imza atan genç çağdaş sanatçılarından Mürüvvet, 1981 de Isparta'da doğdu. Isparta Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde Resim bölümünü 1999'da tamamladı. Pamukkale Üniversitesi resim bölümünden 2004'te mezun oldu. Yaklaşık olarak 20 yıldır sürdürdüğü sanat hayatını, Anadolu'da çeşitli yerlerlerde etnik araştırmalar yaparak konseptini "Semboller ve Nazarlıklar" ile belirlemiştir. Yerelden evrensele tüm geçmiş kültürlerin sembolik, mistik kültürel değerlerine özgü öğeleri kullanarak, kendi özgün yorumuyla bir çok koleksiyonerlerin beğenisini alarak çeşitli ülkelerde yerli ve yabancı koleksiyonerlere eserleri ulaşmıştır.

Mürüvvet Durak hakkında Sanat Tarihi Araştırmacısı-Eleştirmeni Serkan Azeri,sanatçı hakkında; "Mürüvvet'in resimleri, yaratıcı hayalgücü ve düşsellik ekseninde, doğu ve batı motiflerinin dengeli sentezinden oluşmuş özgün çalışmalar olarak değerlendirilebilir. Bu resimlerde, kompozisyon düzeninde, motif ve figürlerde, stilizasyon mantığı ile düşünsel derinliği de hissettiren bir yüzey resmi tadını gözlemleyebiliyoruz. Mürüvvet çalışmalarında doğu batı anlayışında bir senteze giderek, bu zamana kadar uygulama anlamında üzerine fazlaca gidilmeyen ve gerçek anlamda zor olan bir anlayış ve anlatım biçimini sanatında hakim kılarak zor ve güç olanı başarmıştır." diyor.


Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Mürüvvet Durak 'Mixed / Karışık' Resim Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement