Müsider'in "İkinci 40 Yıl" Albümü - Son Dakika
Kültür Sanat

Müsider'in "İkinci 40 Yıl" Albümü

Müsider\'in "İkinci 40 Yıl" Albümü

Albümün tanıtım konseri, 27 Ekim'de Arena Mega'da yapılacak MÜSİDER Genel Başkanı Ateş: "Albümle geçmiş ve gelecek arasında köprü kurmak istiyoruz. Dünün genç kuşağını heyecanlandıran yapı...

25.10.2013 15:03

Müzik ve Sinema Derneği (MÜSİDER) bünyesinde 6 müzisyen tarafından seslendirilen "İkinci 40 Yıl" albümünün tanıtım konseri, 27 Ekim'de Arena Mega'da yapılacak.

Konser öncesi albümün tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan MÜSİDER Genel Başkanı Arslan Ateş, katkılarından dolayı müzisyenler Abdülbaki Kömür, Ömer Karaoğlu, Taner Yüncüoğlu, Eşref Ziya Terzi, Ammar Acarlıoğlu ve Umut Mürare'ye teşekkür etti.

Ateş, albümle geçmiş ve gelecek arasında köprü kurmak istediklerini belirterek, "Dünün genç kuşağını heyecanlandıran yapımların, yeniden yorumlanarak günümüze taşınmasını arzuladığımız bu çalışmada müziğin sadece eğlence aracı olmadığını, ruhu dinlendirmenin yanında duygulandıran, heyecanlandıran, ayağa kaldıran, motive eden, mesaj taşıyan yanları olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

Çalışmanın zamanlamasının da önemli olduğunu ifade eden Ateş, "Popülist kültürün dayattığı, toplumun temel yargıları, kültür ve tasavvuru, estetik algısı, iç dinamikleri ile çatışan ithal ve sanal yapıtlar yerine, bize ait olan yerli, nitelikli, vasıflı çalışmaları destekleyeceğiz" dedi.

Ateş, sinema ve müziğin insanlığın iyiliğine hizmet etmesi gerektiğini vurgulayarak, derneklerinin kuruluş amacının da topluma hizmet etmek olduğunu kaydetti.

Bu alanda boşluk olduğuna ve bunun ehil kişiler tarafından doldurulması gerektiğine inandıklarını anlatan Ateş, bunun için yola çıktıklarını belirtti.

Ateş, albümün ismine işaret ederek, "Bizim için bir anlam ifade ediyor. Bu topraklarda İslam ile şereflendikten sonra asırlarca yaşamış Müslümanların özünden koparıldıktan sonra yeniden kendi öz dünyasını keşfetmeye başlama noktası 1960'ların sonu, 1970'lerin başıdır. Bu 40 yıllık yolculukta taze bir nefes almak, yeni bir heyecan katmak, içimizde zamanın rehavetiyle küllenen aşkı tutuşturmak için 'İkinci 40 Yıl' adıyla bir albüm hazırladık" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Müsider'in 'İkinci 40 Yıl' Albümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement