Coşkun Sabah: Özel Kanallar Türk Sanat Müziği'ni Önemsemiyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Coşkun Sabah: Özel Kanallar Türk Sanat Müziği'ni Önemsemiyor

Coşkun Sabah: Özel Kanallar Türk Sanat Müziği\'ni Önemsemiyor

Ünlü sanatçı Coşkun Sabah, özel kanalları Türk Sanat Müziği'ne önem vermediklerini öne sürerek eleştirdi.

13.09.2013 11:41  Güncelleme: 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ud Sanatçısı Coşkun Sabah, özel televizyon kanallarının Türk sanat müziğine gereken önemi vermediğini öne sürerek, "Özel kanallarda sadece Türk sanat müziği için ayrı bir program hazırlanabilir, bu şekilde milli değerlerimize sahip çıkmalıyız" dedi.

Sakarya'da verdiği konserin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Sabah, Türk sanat müziğinin televizyonlarda daha fazla yer alması gerektiğini söyledi.

Gençlerin sanatsal anlamda gelişimi için Türk sanat müziğinin kanallarda daha fazla yer alması gerektiğini vurgulayan Sabah, "Türk sanat müziği, özellikle özel televizyon kanallarında yeteri kadar desteklenmiyor. Genç nesillerimizin, Türk sanat müziği gibi kaliteli bir müzikten faydalanması gerekiyor. Bunun için de kanallarımıza görev düşüyor. Özel kanallarda sadece Türk sanat müziği için ayrı bir program hazırlanabilir, bu şekilde milli değerlerimize sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

Sabah, Türk sanat müziğinin Türkiye için milli bir değer olduğunu belirterek, "Türk sanat müziği eserleri, hala insanlarımızın dillerinde. İnsanlarımız, bıkmadan ve usanmadan bu şarkıları söylemeye devam ediyor. Bunun en büyük nedeni de sözlerinin ve müziklerinin kaliteli olmasıdır. Eskimeyen bu değerlerimizi genç kardeşlerimize aktarabilmek için televizyon kanallarına ihtiyacımız var. Bu kanallar aracılığıyla Türk sanat müziğini ayakta tutabiliriz" ifadesini kullandı. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Coşkun Sabah: Özel Kanallar Türk Sanat Müziği'ni Önemsemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement